Zeezucht - Maud Vanhauwaert

Van Bunnenplein
Van Bunnenplein 1
,
8300 Knokke-Heist
17.12.2020 > 08.01.2023
Gratis

‘beeldenpoëzieparcours’ door Knokke-Heist

De kustgemeente Knokke-Heist mag zeker ook een kunststad genoemd worden. Meer dan 30 unieke beeldende kunstwerken trekken dagelijks de aandacht van de wandelaar, de fietser, de bestuurder. Stuk voor stuk beelden die spreken tot de ‘verbeelding’. Een ‘verbeelding’ die Woordkunstenares Maud Vanhauwaert omzette tot ‘verwoording’.

In opdracht van de Gemeentelijke Openbare Bibliotheek mijmerde ze over 5 unieke kunstwerken. Vijf gedichten op maat, zijn het resultaat. Of, is het toch maar één? Want elke laatste versregel wordt als een estafettestokje doorgegeven om het volgende gedicht te starten.

Het project ‘Zeezucht’ nodigt uit voor een poëtische wandeling, langs unieke kunstwerken, op een zucht van de zee. Een extra beleving vind je nog op het Van Bunnenplein, de startplaats van het parcours. Daar lees je op de zitbanken het gedicht dat door de vijf andere gedichten golft.

De volledige poëzieteksten kun je nalezen in de flyer. Deze is verkrijgbaar in de filialen van Bibliotheek Knokke-Heist en bij het Toerismekantoor in Knokke (Zeedijk 660). Op deze flyer staat een QR-code waarmee je de gedichten kan horen en de bijhorende kunstwerken kan zien in een artistieke video (www.beeldenindestad.be/ontdekken). 
Meer informatie over de kunstbeelden vind je in de brochure 'Zin in Kunst', die ook verkrijgbaar is bij het Toerismekantoor in Knokke. 

Meer info: www.mykh.be/zeezucht

Kunst
Wandern
Kultur