Lichttorenplein - Gert Verhoeven

Lichttorenplein
,
8300 Knokke-Heist

The artist Gert Verhoeven and the architect’s firm E&L were commissioned to develop a concept for Lichttorenplein. It had to be a nice public space with a fountain, benches and an adapted replica of a nineteenth-century lighthouse to the north side of the square as premises for the tourist office. The square is dominated by colour: tiles in various colours, a pink fountain, steps and benches made of polished monoblocks.

The tourist office moved to Lichttorenplein along Zeedijk in October 2007. The old lighthouse, which dated from 1872, was demolished in 1954 but remembered in the concept of the main building. A lighthouse without a function, but a symbolic beacon for the tens of thousands of tourists who visit the tourist office to obtain information about our seaside resort.

Are you the owner of this location and is any of the information on this page incorrect? Please submit a correction.