Goeste

PROEF tijdens goeste VAN DE SMAKELIJKE TROEVEN in KNOKKE-HEIST

Noteer het alvast in je agenda: van 2 tot 12 november vindt in Knokke-Heist de vierde editie van Goeste plaats. Deze niet-temissen culinaire belevingsweek zet de smakelijke troeven van de kustgemeente in de kijker en verrast dit jaar opnieuw met een vingerlikkend aanbod.

Het culinair festival Goeste, dat wordt georganiseerd in samenwerking met het magazine ELLE Eten, wil de lokale horeca in de bloemetjes zetten en zowel de bewoners als de bezoekers de mooie mix aan drank- en eetgelegenheden laten (her)ontdekken. Verwacht je tijdens deze culinaire tiendaagse aan een aantal leuke extra’s bij de deelnemende restaurants zoals een persoonlijke kennismaking met de chef, een streepje livemuziek of een complementair glaasje bubbels.

kh wandelt culinair!

Dit jaar opnieuw wegens een voltreffer vorig jaar: gastronomische gidsbeurten.
In het kader van Goeste organiseren we enkele gastronomische gidsbeurten met interessante, culinaire wist-je-datjes. Als eindstop geniet je van een overheerlijk belevingsmenu in één van de deelnemende restaurants. 

In groep, max.16 personen, vertrek je telkens aan het Lichttorenplein.

Tickets voor deze gidsbeurten zijn verkrijgbaar via het Toerismekantoor Knokke of via onderstaande link.

 

Deelnemende restaurants

lebeau 19

Zoutelaan 175 - 050 61 16 14 - info [at] lebeau19.be (subject: Reservering%20Goeste)

- www.lebeau19.be

Menu: € 59 p.p. 

Garnaalkroketjes met citroen en peterselie
***
Bouillabaisse met toast, rouille en gruyère
***
Dame Blanche

Extra: De deelnemers krijgen een zakje madeleines mee naar huis

Reserveren via:
mail: info [at] lebeau19.be
telefonisch: 050 89 55 33

il rialto

Zeedijk 580 - Knokke - 050 61 41 61 - ilrialto.be

Menu: € 49 p.p.

Verrassingsmenu

Extra: Proef dankzij het Goeste-menu van authentieke Italiaanse smaken.

Reserveren via:
mail: info [at] ilrialto.be 

Wijnen Bodyn

Polderstraat 70 - Heist - www.wijnenbodyn.be - 050 70 52 30 

Menu: € 49 p.p.

Mix van koude tapas met 3 degustatieglaasjes
***
Mix van warme gerechtjes met 3 degustatieglaasjes
***
Moderne versie van een Forest Noir-gebakje

Extra: Winetasting (degustatieglaasjes) inbegrepen in de menu

Reserveren via:
mail: info [at] wijnenbodyn.be

Schildia

Zeedijk-Heist 250 - Heist - www.schildia.be - 050 51 50 58

Menu: € 59 p.p.

3 kleine voorgerechten met grijze garnalen
***
Bouillabaisse met Noordzeevis
***
Assortiment van zoetigheden

Extra: De deelnemers krijgen een attentie mee naar huis

Reserveren via:
mail: info [at] schildia.be
telefonisch: 050 51 50 58

Cafés des nations

Maurice Lippensplein 10 - Knokke - 050 73 17 83

Menu: €69 per 2 personen

Bordje Pata Negra
***
Bruschettini met warme brie honing – rucola – walnoot – appel
Bruschettini met warme tomaat – look – rucola – parmezaanse kaas
***
Huisgemaakte Lasagne Bolognaise

Extra: Verwarmd terras/live voetbal

Reserveren via:
telefonisch: 0471 01 36 36

Il Trionfo

Paul Parmentierlaan 203- Knokke - www.iltrionfo.be - 050 60 40 80

Menu: € 79 p.p.

I Gusti di Gusti

Extra: een blik achter de schermen

Reserveren via:
website: www.iltrionfo.be

Pavillon Terre-mer

Bronlaan 4 - Knokke - www.pavillonduzoute.be - 050 61 10 61

Menu: € 69 p.p. 

Terrine van huisgemaakte eendenleverpastei, mangochutney en ananas, lycheegelei, warme kleine brioche
***
Wilde zeebaars op vel gebakken, texturen van bloemkool, kreeftensaus
***
Gepocheerde peer op de wijze van ''Belle Hélène'' of Trilogie van kazen

Extra: Uitleg over het gerecht door de chef

Reserveren via:
telefonisch: 050 61 10 61
mail: receptie [at] hotelpavillonduzoute.be

Casa di brigitte

Peilstok 2 - www.facebook.com/casadibrigitte - 0479 27 57 94

Menu: € 49,59 p.p.

Antipasti
***
Spaghetti Vongole
***
Tagliata di manzo tiramisu

Extra: Aperitief van het huis in een cosy setting van een huiskamerrestaurant

Reserveren via:
telefonisch: 0479 27 57 94
mail: brigitteroef [at] hotmail.com
sociale media: Facebook of Instagram

Côte belge

Sasstraat 53- Ramskapelle - www.cotebelge.be - 050 51 26 91

Menu: € 49 p.p.

Huisgemaakte garnaal kroketten met gefruite peterselie
OF Mini steak tartaar
***
Roggevleugel met kappertjes en kruidenpuree
OF Longhaas (schorsevel), rode wijn saus met sjalot, sla en frietjes
***
Moelleux van Saothomé chocolade

Extra: Een flesje witte, rosé of rode huiswijn (per 2 personen) om mee te nemen naar huis. 

Reserveren via:
telefonisch: 050 51 26 91
mail: reservaties [at] cotebelge.be
website: www.cotebelge.be

LUXO

Zeedijk - Het Zoute 805 - www.restaurantluxo.be - 050 60 89 75

Menu: € 69 p.p. (excl. dranken)

Carpaccio van coquilles met gemarineerde zeealgen, zeebes en limoen
***
Reefilet uit onze Ardennen met witlof, wilde champignons, aardappel kroketje en porto jus
***
Luchtige tiramisu

Extra: 2 glaasjes aangepaste wijnen voor € 15

Reserveren via:
website: www.restaurantluxo.be
telefonisch: 050 60 89 75
Via Google

DE Waterlijn

Zeedijk-Heist 173 - www.dewaterlijn.be - 050 51 35 28

Menu: € 69 p.p.

Zeevruchtenmenu 

Extra: dagverse producten met zicht op zee

Reserveren via:
website: www.dewaterlijn.be
telefonisch: 050 51 35 28

Lakeside paradise bites

Duinenwater 41 - www.lakesideparadise.be - 050 60 60 35

Menu: € 39,99 p.p.

Glaasje Cava
***
Tapas
***
Kaasfondue
***
Ijsje

Extra: wakeboarders op het Duinenwatermeer tijdens de lunch

Reserveren via:
website: www.lakesideparadise.be/bites
mail: info [at] lakesideparadise.be
telefonisch: 050 60 60 35

Rove

Diksmuidestraat 37 - www.rovefoodknokke.be - 050 61 15 13

Menu: € 59 p.p.

Antipasti met biertje/wijn
***
Signature burger of portobello, potato wedges en salade
***
Koffie of thee

Extra: verwenkoffie

Reserveren via:
telefonisch: 050 61 15 13
mail: info [at] rovefoodknokke.be

Yssis

Lippenslaan 62 - yssiscafe-knokke.be - 0470 97 79 18

Menu: € 39 p.p.

Rundscarpaccio, foie gras, vijgen en Oud Brugge
OF Gemarineerde zalm, oosters slaatje en sesamdressing
***
Kabeljauwhaasje met kruidenkorst, beurre blanc en garnalen
OF Hertekalffilet met witloof, harlequin saus en kroketten
***
Dame Blanche
OF chocolademousse

Extra: gratis koffie achteraf

Reserveren via:
Mail: reservation [at] yssiscafe.be

De Terp

Ramskapellestraat 34 - www.deterp.be - 050 66 90 18

Menu: € 49 p.p.

Satébordje met 3 saté's
***
BBQ à volonté
***
Crème Brûlée

Extra: Verrassingsgeschenk

Reserveren via:
mail: info [at] deterp.be
website: www.deterp.be
telefonisch: 050 66 90 18

Klein Amsterdam

Kustlaan 133 - www.kleinamsterdam.be - 050 61 03 42

Menu: € 69 p.p.

Glaasje cava
***
Krokant slaatje met coquilles, gerookte eendenborst en ganzenlever
OF gegratineerde oesters
OF halve kreeft gegrild met lookboter
***
Parelhoenfilet met appeltjes en witlof
OF duo van kabeljauw en tarbotfilet
OF krokant gebakken kalfszwezeriken
***
Irish coffee OF sabayon met ijs

Extra: Mooi panoramisch zeezicht op de eerste verdieping met zicht op het vernieuwde plein 'Place Matuvu'

Reserveren via:
Telefonisch: 050 61 03 42
Mail: restaurant [at] kleinamsterdam.be

THAI CAFE

Zeedijk-Albertstrand, Rubensplein 564 - menu.thaicafe.be/en/restaurants/knokke -  02 888 80 80 

Menu: € 39 p.p.

Een duo van gefrituurde pasteitjes van vis en krab en een vegetarische samosa
***
Een duo van gebakken noedels in een lichtzoete saus van tomaten en soja, gebakken eendeborst in rode currysaus met ananans en kerstomaatjes.
(Vegetarisch alternatief met groenten en tofu is ook mogelijk.)
***
Warme jasmijntaart met kokosijs
OF een kokossoufflé met coulis van mango en rode vruchten

Extra: De chefkok bespreekt met u de gerechten en toont hoe die bereid worden in de keuken

Reserveren via:

BLANCO

Keith Haringplein 7 - www.blanco-knokke.be - 050 68 40 60

Menu: € 59 p.p.

Tapas to share & taco's

Extra: Tequila tasting

Reserveren via:
telefonisch: 050 68 40 60
mail: book [at] blanco-knokke.be

John Lee

Keith Haringplein 1 - www.johnlee.be - 0478 09 87 32

Menu: € 39 p.p.

Yakitori chicken on the grill
***
Tataki Scottish salmon and 3 pieces of our exclusive sushi's
***
Mini burger duo Wagyu - chicken
***
Sweet treat

Extra: Een gratis paar John Lee-sokken

Reserveren via: 
telefonisch: 0478 09 87 32
website: www.johnlee.be

Ugly Duckling

Lippenslaan 98 - uglyducklingknokke.be - 050 62 39 00

Menu: € 59 p.p.

Carpaccio garnaal
***
Aziatisch geïnspireerde starters
***
Ugly Duckling box
***
Dame Blanche 

Extra: 4-gangen in plaats van 3-gangen

Reserveren via:
website: www.uglyducklingknokke.be

The Memlinc Bistro

Albertplein 23 - www.thememlinc.be - 050 60 11 34

Menu: € 59 p.p.

Glaasje Belgische schuimwijn Chant d'éole brut
***
Ravioli van kreeft, dragon en limoencrews, groene asperges en schaaldierencoulis 
***
Zeewolf in croute van champignons, mousseline van knolselder, boschampignons
***
Huisgemaakte tiramisu

Extra: Glaasje Belgische schuimwijn inbegrepen (Beste bubbel ter wereld 2019)

Reserveren via:
telefonisch: 050 63 00 16
mail: bistro [at] thememlinc.be
website: www.thememlinc.be

Le Phare

Zeedijk-Knokke 661 - www.lephare.be - 050 60 26 60

Menu: € 69 p.p.

6 Zeeuwse oesters op ijs
OF Tartaar van Noorse Zalm, Limoentoets
OF Duo van Wildpastei, gelei van Porto en uienkonfituur
***
Hertenkalffilet met z'n herfstgarnituur
OF Gebakken kabeljauw Royal met oesterzwammen afgewerkt met een zacht mosterdsausje
***
crème brûlée
OF Espresso

Extra: Genietend van het prachtige zeezicht kan je in dit warm en trendy kader met zonovergoten strandterras terecht voor een geweldig Goeste-menu.

Reserveren via:
telefonisch: 050 60 26 60

The Dutch

Zeedijk-Albertstrand 552 - www.thedutch.be - 050 69 20 81

Menu: € 39 p.p.

Burrata, tricolore tomaatjes, pijnboompitten en balsamico
OF Steak Tartaar (Irish prime beef met augurk en kappertjes, parmezaan en rucola, truffelmayonaise en een kwartelei)
OF Zalm Carpaccio (kappertjes, sjalotjes, radijs, groene peper en zure room)
***
Coconut Curry (spinazie, kikkererwten, naan brood en rijst)
OF Steak (flat iron steak 200 gr, chimichurri, friet en mayonaise)
OF Ravioli van scampi & kreeft (met limoncellosaus)
***
New York Cheesecake met framboossaus, macaron en sorbet
OF Panna Cotta met huisgemaakte salted caramel saus

Extra: Bij The Dutch ben je aan het juiste adres voor een onvergetelijke culinaire ervaring. Het Goeste-menu biedt een scala aan verrukelijke gerechten gaande van klassiekers tot eigentijdse creaties. 

Reserveren via:
telefonisch: 050 69 20 81
Website: www.thedutch.be