12 Valentijns-ideeën

Op Valentijn viert de romantiek hoogtij, maar heb je geen inspiratie voor de perfecte date? Met onze tips maak je er met jullie tweetjes een geslaagde dag of avond van in Knokke-Heist!

 

Niemand viert Valentijn op dezelfde manier. Waar het voor de ene niet romantisch genoeg kan zijn, denk rozenblaadjes en candle light, is dat niet voor iedereen dé manier om 14 februari te vieren. Ben je avontuurlijk aangelegd of gaat jullie liefde door de maag? Blijf dan trouw aan wie je bent en doe met Valentijn wat jullie het liefste willen.

VOOR ACTIEVE STELLEN

Ga samen lekker ingeduffeld het ijs op Lakeside Paradise. Je hoeft geen schaatstalent te zijn of eindeloze pirouettes te kunnen draaien om er een leuke namiddag van te maken. Een beetje onhandigheid kan bij een kersverse date trouwens letterlijk het ijs breken. En de warme chocolademelk achteraf zorgt voor dat extra vleugje romantiek.

Mag het wat pittiger? Ga dan eerder voor een wedstrijdje ijshockey of curling op het ijs. 

En als die adrenalinekick wel iets voor jou is, dan staat een helikoptervlucht boven de kustlijn misschien ook op jullie bucketlist?  

VOOR ROMANTISCHE ZIELEN

Staat een date voor jullie in het teken van lekker tot rust komen? Zoek het dan niet te ver en ga voor een oldskool klassieke en 100% romantische date. Thuis knus op de bank met een filmpje of naar de Beverly Screens met een grote emmer popcorn, wel eerlijk delen!

Nog zo’n topper is heerlijk ontspannen en ontsnappen aan de winterse koude in de sauna of wellness. Of nog, samen shoppen in de winkelstraten en een mooi juweeltje kopen. Hét toppunt van romantiek, met als kers op de taart het concert Klassiek Leeft Vurig.

VOOR CULINAIRE FOODIES

Begin de dag met een smakelijk ontbijt (laat het aan huis leveren) of zoek een trendy ontbijtbar op. Daarna trek je de wijde natuur in voor een tocht in het Zwin Natuur Park. Voor onderweg neem je een goed gevulde picknickmand mee – inclusief bubbels – het perfecte intermezzo.

’s Avonds duik je met z’n tweetjes de keuken in of schuif je aan tafel in een van de vele restaurantjes die onze gemeente te bieden heeft. Geniet ervan en laat het smaken!