6 redenen waarom je in de krokusvakantie met de kids in Knokke-Heist moet zijn

Wil je er even op uit met de kids maar blijf je toch graag dichtbij huis? Knokke-Heist is de ideale bestemming. Naast het 10 kilometer lange strand, biedt de badstad ook tal van andere ontspanningsmogelijkheden aan voor het hele gezin. Lees hier onze 6 tips.

1. Lente in het Zwin

In het Zwin Natuur Park staat het huttenparcours helemaal in het teken van de lente. Onderwerpen zoals nestkasten bouwen, de vogels op de broedeilanden, het onderzoeken van sporen, etc. komen er aan bod. De jongste bezoekers kunnen in de shop luisteren naar een mooi verhaal en zich in het kijkcentrum verkleden als Zwinvogel. 

Wist je trouwens dat het Zwin al meerdere keren het hoofdonderwerp of het decor was in stripboeken? Ontdek deze kleurrijke striptekeningen vol avontuur, humor en fantasie in de tentoonstelling 'Het Zwin in de Strip'

  • In de vakantie elke dag open van 10 tot 17 uur

2. Indrukwekkende carnavalparades  

In de krokusvakantie viert deelgemeente Heist Carnaval. De grote carnavalstoet en de verlichte avondstoet zijn hoogtepunten die je zeker niet mag missen. Onze carnavalparades behoren tot de grootste van het land! Het is een ongelooflijk schouwspel van enthousiaste carnavalsverenigingen, met elk hun eigen versierde praalwagen en bijpassende kostuums. Bekijk alvast het parcours van de grote stoet en de avondstoet

  • Zondag 23 februari vanaf 14 uur: grote carnavalstoet 
  • Dinsdag 25 februari vanaf 19.30 uur: verlichte avondstoet

3. zwemfestijn in aquapark Sportoase Duinenwater

In het aquapark Sportoase Duinenwater kan je naar hartenlust zwemmen en ravotten in tropische temperaturen. De verschillende waterattracties zorgen voor genoeg zwemplezier en het glijbanencomplex is zeker al een plus. Bovendien ontspan je zalig in de verschillende sauna's. Kortom, voor ieder wat wils. In de vakantie is het er een echt zwemfestijn met tal van extra activiteiten zoals een spelenbad in het peuterbad, een springkasteel in het sportbad, kinderdisco en een glijbanenrace. 

  • Het zwembad is elke dag open van 8 tot 22 uur (in het weekend tot 18 uur)
  • Het glijbanencomplex is open van 10 tot 20 uur (in het weekend tot 17.30 uur)

 

4. Schaatsen en wintercurling 

Voor actieve winterse activiteiten moet je bij Lakeside Paradise zijn. Tijdens de vakantie zijn ze elke dag open en kan je er naast wakeboarden, ook terecht voor een curling- of schaatssessie op de synthetische en ecologische schaatsbaan. De allerkleinsten schaatsen met glijdende hulpstukjes, andere sportievelingen wagen zich aan een wedstrijd ijshockey. Op de curlingbanen speel je verschillende varianten van curling, het winterse broertje van petanque.

  • In de vakantie elke dag open van 11 tot 19 uur

5. bezoek aan de musea 

Ook onze musea zijn 'kidsproof': zowel in het For Freedom Museum als in Museum Sincfala, staan levensgrote en realistische decors om van elk bezoek een echte belevenis te maken. For Freedom Museum focust op de Tweede Wereldoorlog en ligt in het pittoreske Ramskapelle. Sincfala neemt je mee doorheen een geschiedenis van 2000 jaar Zwinstreek. 

  • For Freedom Museum is in de vakantie elke dag open van 10 tot 17 uur
  • Museum Sincfala is elke dag open van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17.30 uur 

 

6. gezellige filmnamiddag of -avond

Zin in een gezellige namiddag, maar valt het weer niet mee? Ga dan met de kids naar de cinema. Nestel je in de comfy zeteltjes van Beverly Screens voor een gezellige filmnamiddag of -avond. In de programmatie staat steevast een kinderfilm geprogrammeerd.

  • De cinema is in de vakantie elke dag open