Anne-Catherine Gerets

Anne-Catherine Gerets

Blogster van Clo Clo

Als guestblogger maakte Anne-Catherine Gerets, bekend van de blog Clo Clo, afgelopen zomer twee leuke tutorials: hoe strandbloemen maken en decoratie met strandvonsten. De interieur styliste en DIY queen komt al jaren met haar familie naar Knokke-Heist. “Aankomen in Knokke-Heist voelt als thuiskomen”. We waren dan ook heel benieuwd naar haar tips voor een dagje aan onze kust. Bij een heerlijke cocktail vertelt ze over haar herinneringen.

Hoe is jouw band met Knokke-Heist begonnen?

“Al zolang ik mij kan herinneren, gaat mijn familie naar Knokke-Heist. Toen ik geboren was, bracht mijn moeder mij zelfs direct van het ziekenhuis in Antwerpen naar de zee. Het was dicht bij de zomer en daar zat dan altijd heel de familie samen. De perfecte introductie! De jaren erna heb ik al mijn verjaardagen in Knokke-Heist gevierd.”

Wat is je favoriete herinnering als kind aan Knokke-Heist?

“Van mijn 9 tot 12 jaar was ik elke zomer een maand lang aan de kust. Samen met mijn ‘zeevrienden’, waar ik overigens nog altijd bevriend mee ben, hadden we er de beste tijd. Ik ken Knokke-Heist vooral van het putten schuppen, het bloemen maken en het schelpen verzamelen. Maar ook in de herfst en winter kom ik graag naar Knokke-Heist. Na een weekend wandelen of fietsen aan zee, kan ik terug ontspannen aan de week beginnen. Het is telksens speciaal om terug te komen.”

Zijn er nog zaken waarvoor je elk jaar weer terug naar hier komt?

“Eerst en vooral de quality time. Ik kan er tijd nemen voor mezelf, maar ook samenkomen met vrienden en familie om bij te praten en nieuwe herinneringen te maken. In de zomer ga ik ook altijd graag naar het Cartoonfestival en het Vuurwerkfestival. Nu kijk ik al uit naar de Zoute Grand Prix begin oktober. Er zijn ook elk jaar nieuwe evenementen en adresjes om te ontdekken.”

Op je blog kunnen we artikels lezen over interieur en design. Waar haal jij je creatieve inspiratie?

“Als interieur stylist heb ik altijd al een passie gehad voor mooie dingen. Dit wou ik delen via mijn blog die ondertussen al 4 jaar bestaat. Ik hoop er mensen te kunnen inspireren. Het klinkt waarschijnlijk cliché, maar zelf kan ik echt overal inspiratie vinden. In mijn boek ‘Insta Interieur’ vertel ik bijvoorbeeld over een avond dat ik de kleuren van een zonsondergang in Knokke-Heist vertaalde naar een kleurenpalet voor een opdracht. Je moet dus eigenlijk gewoon goed rondkijken!”

Tips van Anne-Catherine

“Elke keer als ik naar de zee kom, moet ik een ijsje gegeten hebben. Daarvoor ga ik al sinds ik klein ben naar De Post. Nog nergens heb ik een beter bolletje speculaasijs gegeten!”

“Interieur en gezelligheid zijn belangrijk voor mij. Een fris bloemetje om het appartement aan zee op te fleuren hoort daar bij. Hiervoor passeer ik altijd langs Coin Fleuri.”

“Brunello’s beach bar ligt het dichtst bij ons appartement, waardoor we vaak hier stranden. Daarnaast komen we telkens terug omwille van de lekkere gin tonics. De hapjes zijn ook een aanrader!”

Favorieten van Anne-Catherine

 
Dumortierlaan 75
8300 Knokke-Heist
050 601 575
 
Restaurants
Zeedijk-Albertstrand 563
8300 Knokke-Heist
050 620 066
 
Lippenslaan 275
8300 Knokke-Heist
050 737 704
 
Kustlaan 70
8300 Knokke-Heist
050 607 037
 
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
050 630 430
 
Duinen einde Zeedijk
8300 Knokke-Heist

Ambassadeur?

De ambassadeurs geven tips over plaatsjes in Knokke-Heist die heel bijzonder zijn. Maak ook kennis met de andere ambassadeurs.

Vind je deze locatie ook leuk ?

Vind je dit ook een aanrader ? Meld je dan aan en laat weten aan de wereld dat je deze locatie bijzonder vindt.

Heb je nog geen persoonlijk profiel ? Maak dan snel één aan !