De zee, die grote beeldhouwer - Jean-Michel Folon (Tijdelijk weggenomen)

Golfbreker t.h.v. de Paul Parmentierlaan
,
8300 Knokke-Heist, Belgium

Folon heeft iets met Knokke-Heist. Als kind bracht hij vaak zijn vakanties door in Knokke-Heist. Voor het beeldje op het strandhoofd liet Folon zich inspireren door het werk van René Magritte. Het mannetje met de hoed lijkt echter ook op inspecteur Maigret uit de gelijknamige boeken van Georges Simenon. De naam van het werk is geïnspireerd op het kunstessay van Marguerite Yourcenar, ‘De tijd, die grote beeldhouwer’.

Gemonteerd op een golfbreker wordt ‘La Mer, ce grand sculpteur’ als het ware 2x per dag gemodelleerd door de zee.

De Stichting Folon (2000) in het Solvay Domein in Terhulpen waakt over een 500-tal werken.

Het bronzen kunstwerk van Jean-Michel Folon met als naam 'De zee, die grote beeldhouwer' is weggenomen door Art Salvage die de beeldencollectie van Knokke-Heist onderhoudt en herstelt. Door de inwerking van zon, zee en zand had de originele patinalaag op het kunstwerk het zwaar te verduren gekregen.  In de ateliers van Art Salvage zal een nieuwe patinalaag aangebracht worden.  

In het voorjaar van 2022 zal dit prachtige werk van Jean-Michel Folon in samenspraak met de Fondation Folon teruggeplaatst worden op het strandhoofd ter hoogte van de Parmentierlaan in deelgemeente Knokke.

Ben je de eigenaar van deze locatie en bevat deze informatie onjuistheden? Gelieve dan een correctie aan te vragen.

Eén van de favoriete adresjes van Jean-François Fourtou

Een van de mooiste kunstwerken in Knokke-Heist vind ik het bronzen beeld 'De zee, die grote beeldhouwer' van kunstenaar Jean-Michel Folon. Hoe Folons man met z’n bolhoed telkens bij hoogtij in het water opgaat … Kunst en zee komen zo steeds bij elkaar.