Tomorrow Man made by the sea - Catherine François

Strandhoofd t.h.v. de Bréarstraat
,
8300 Knokke-Heist

François studeerde communicatiewetenschappen, maar interesseerde zich ook voor vele kunstvormen, van portrettekenen, over schilderen tot beeldhouwen. Sinds 1996 legt zij zich toe op het sculpteren. Ze werkt vooral met de ‘verloren wasmethode’, maar experimenteert graag met materialen zoals schuimplastic, hout, textiel of glas.

Vele van haar beelden hebben gaten. Daarmee wil zij een destructieve energie weergeven. De kunstenares tracht extremen te verenigen in haar werken. Zij wil tonen dat geboorte en destructie hand in hand gaan. Want alles is constant in beweging. François probeert de natuur bij haar kunstwerken te betrekken binnen in de sculptuur.

Het is ook de bedoeling dat Tomorrow man, geïnstalleerd op een strandhoofd, erodeert en van kleur verandert. Het beeld is letterlijk blootgesteld aan de elementen: eb en vloed, zon, wind en regen. De gebogen gestalte, van 2 m hoog en met een gewicht van 400 kg trotseert het wassende water. En dat precies etaleert de symboliek dat François in haar beeldhouwwerk wil leggen: de strijd van de mensheid tegen de natuur.

Ben je de eigenaar van deze locatie en bevat deze informatie onjuistheden? Gelieve dan een correctie aan te vragen.