Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke-Heist: meer dan een kleurrijk luchtspektakel.

Vuurwerkfestival
woensdag, 14 augustus, 2019 - 13:00

Naar jaarlijkse traditie sluit Knokke-Heist de zomervakantie af met het Internationaal Vuurwerkfestival. Op 17, 19,  21, 23 en 25 augustus kan je opnieuw genieten van een prachtig vuurwerkspektakel. Dé ideale reden om een dagje (of langer) naar Knokke-Heist te komen! Wie slim is, komt al vroeg in de ochtend naar Knokke-Heist. Zo ben je zeker van parkeerplaats en kan je de leukste plekjes ontdekken. Kijk mee naar de tips van insiders en locals.

Parkeren

Parkeren doe je best in de groene zone. Voor € 10 kan je er een hele dag blijven staan. Download deze app en ontdek in welke zone je staat. Voor het vuurwerkfestival zijn er extra parkings voorzien in de Knokkestraat. Wie écht slim is, komt natuurlijk met het openbaar vervoer. Vanaf het station en de tramhalte in Knokke ben je in 10 minuutjes aan het Internationaal Vuurwerkfestival.

Shoppen

Van grote flagshipstores tot kleine, sympathieke boetiekjes. In Knokke-Heist vind je de leukste winkels! Bovendien is er braderie vanaf 16 tot en met 18 augustus in de Lippenslaan en de Dumortierlaan. Het ideale moment om nog een warme sweater te scoren, want het koelt al snel af ’s avonds. Shop till you drop!

Go go go-cart

Op zoek naar een leuke activiteit overdag? Huur een go-cart en zoek de leukste plekjes langs onze zeedijk op, fun verzekerd!

Beach hopping

Tussen het shoppen door of liever de hele dag lang? Relax in één van de strandbars in Knokke-Heist en geniet van lekkere cocktails of een heerlijk wijntje. Als je wil, kan je extra lang blijven hangen, want tijdens het vuurwerk zijn ze open tot 22 uur in plaats van 20 uur! Je hebt gegarandeerd de beste plaatsen om samen met vrienden naar het vuurwerk te kijken.

Food!

Heerlijke mosselen, verse tongetjes of huisgemaakte garnaalkroketjes? De beste vind je sowieso in Knokke-Heist. In één van de gezellige restaurantjes of op een terrasje op de zeedijk, het is overal gezellig vertoeven. Voldoende tijd om uitgebreid te dineren, want de eerste vuurpijlen gaan pas om 22 uur de lucht in!

Ijsjes likken

Op een vuurwerkavond hoort ook een ijsje, het perfecte dessert of tussendoortje op een warme zomeravond! Heerlijk om van te smullen tijdens het vuurwerkspektakel. Neem jij 1, 2 of 3 bolletjes?

Cartoonfestival

Kom je met de kids kijken naar het Internationaal Vuurwerkfestival? Sla dan zeker het Cartoonfestival niet over. De cartoontent is open van 10 tot 19 uur en tussen 14 en 17 uur zijn er elke weekdag superleuke workshops voor de kleinsten onder ons. De ouders kunnen ondertussen genieten van de grappigste cartoons.

Het perfecte plekje uitzoeken

Hoor je de eerste testknallen? Dan is het tijd om het beste plekje uit te zoeken! Voor het meest spectaculaire effect, kijk je best op de locatie zelf. De vuurpijlen worden afgeschoten op het strand aan De Meerlaan. De parking wordt volledig vrijgemaakt voor het publiek.

Maar ook op andere plaatsen hoef je niets van het spektakel te missen. Vanaf het Rubensplein tot voorbij de Meerlaan zijn er extra geluidstorens geplaatst zodat je ook van daaruit kan genieten van de muziek waarop het vuurwerk wordt afgeschoten. Wil je het romantisch houden en een rustig plekje opzoeken? Neem dan je radio mee en stem ze af op 94.6 fm.

Houd je strandhanddoek bij de hand en zoek een leuk plekje uit op het strand! Op zoek naar uniek exemplaar? Je kan bij toerisme een prachtige, kleurrijke en opvallende badhanddoek van Knokke-Heist kopen voor slechts € 25.

Mag het wat meer zijn? Er zijn heel wat bootjes die vertrekken vanuit de haven van Zeebrugge om het spektakel te bekijken vanop zee. Dat levert ongetwijfeld prachtige beelden op!

 

Vuurwerk op de gevoelige plaat

Tijdens het Internationaal Vuurwerkfestival worden de meest spectaculaire vuurpijlen de lucht ingeschoten. Dat zorgt voor prachtige plaatjes die je het liefst meteen wil delen met vrienden en familie. Gebruik zeker geen flits en zorg dat je op het juiste moment afdrukt. Een paar keer proberen is de boodschap. Houd ook rekening met de wind, want anders zie je enkel rook op de foto. Deel jouw mooiste vuurwerkfoto’s met #myKH

Vuurwerk, een feest!

Vuurwerk, een feest! Maar niet voor iedereen… Laat je trouwe viervoeter thuis, de knallen maken hem toch maar bang. Meer tips lees je hier: bit.ly/HondenVuurwerk
Het is nooit een slecht idee om te denken aan oordopjes om je oren of die van je kinderen te beschermen. Houd ook rekening met de veiligheidsperimeter en klim niet op strandcabines. Zo blijft het veilig en leuk voor iedereen!

Wist-je-datje

Het Internationaal Vuurwerkfestival bestaat dit jaar 50 jaar, in 1969 vond het allereerste Internationaal Vuurwerkfestival plaats aan het Zegemeer. De deelnemende landen waren Japan, Mexico, Frankrijk, Spanje en België. België won de wedstrijd tegen de gerespecteerde buitenlandse bedrijven dankzij vuurwerkmaker Eugeen Hendrickx en zonen uit Deurne (Bron: Knokke, de jaren '60 - Danny Lannoy & Frieda Devinck). 

Benieuwd wie de trofee dit jaar mee naar huis neemt? 

PROGRAMMA 

Locatie: Meerlaan

Start: stipt om 22 uur

17/08 Nederland (Dutch Fireworks Professional)

19/08 Rusland (Bolshoy Prazdnik)

21/08 Italië (Giuliani Fireworks)

23/08 Slovenië (Hamex Fireworks)

25/08 België (HC Pyrotechnics)

Geniet mee vanop de zeedijk tussen De Wandelaar en het Rubensplein dankzij de geluidstorens of stem je radio af op 94.6 fm.