Topspots om te supporteren tijdens de Zwintriatlon

woensdag, 5 september, 2018 - 10:30

 

Met de verhuis van de aankomst naar het Evenementenstrand en een totaal vernieuwd fietsparcours met o.a. een passage in de Damse polders, is er sprake van Zwintriathlon 2.0. De hulpdiensten en organisatie nemen extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen om het sportevenement vlot te laten verlopen. Volg tijdens de triatlon steeds de richtlijnen van de politie en seingevers. 

Wil je supporteren voor de 1100 kranige triatleten? We geven graag een aantal tips mee zodat jij het beste plaatsje vindt om hen aan te moedigen.

 

Zwemmen

De eerste sporters duiken om 13.30 uur in de Damse Vaart in Sluis om hun 1 km door het water te snijden. Voldoende tijd om eerst een lunch te nemen in een van de brasseries in Sluis. 
Wandel na een lekkere hap richting de Damse Vaart, maar blijf aan de kant van het Blauwe Torenpad. Aan de overkant heerst er een nerveuse drukte tussen de sporters en langs deze kant kan je ook rustig doorwandelen tot het houten brugje over het water. De perfecte spot om een overzicht op de zwemmers te houden.

 

 

Fietsen

De pro's springen om 13.45 uur het water in, de laatste groep begint om 14.30 uur aan de wedstrijd, dit zijn de groep heren 18-39. Je hebt nu tijd genoeg om de Damse Vaart richting Hoeke af te fietsen naar een volgende stop waar de sportievelingen passeren tijdens hun 45 km lange rit. Geniet ondertussen van het uitgestrekte polderlandschap. In Hoeke wordt animatie voorzien voor de toeschouwers en triatleten.

 

Lopen

Als laatste onderdeel van de Zwintriatlon moeten de deelnemers 10 km lopen. Het loopparcours werd een stuk verschoven waardoor je de lopers kan spotten tussen de Parkstraat en het casino. Vlij je neer op een strandbar zoals Duin45, Blue Buddha Beach, Kiki Beach of Beaufort of drink een lekkere verwenkoffie bij Point de Vue en juich de sporters tijdens hun laatste kilometers richting de finish.

 

Goodmorning!

Een bericht gedeeld door merdan taplak (@merdantaplak) op