Bruisend najaar in Knokke-Heist

De zomervakantie mag er misschien wel op zitten, in Knokke-Heist valt er ook tijdens het najaar nog heel wat te ontdekken. Zo laten we de zomer nog wat langer duren in onze heerlijke kustgemeente.

Zoek je nog een leuk lokaal uitstapje tijdens de komende weekends? Laat je dan verleiden door onderstaande tips! 

Anton corbijn 

De jaarlijkse fototentoonstelling van Cultuurcentrum Knokke-Heist brengt van 27 september t/m 10 januari 2021 iconische portretfotografie en modecultuur van de internationaal toonaangevende fotograaf en filmmaker Anton Corbijn. In MOØDe presenteert hij beelden uit zijn rijke oeuvre waarin hij de cross-over opzoekt tussen fotografie en de modewereld, en daarmee de termen ‘mood’ en ‘mode’ in de meest ruime zin omarmt.

De portretten die Corbijn maakte van Kate Moss, Alexander McQueen of van Naomi Campbell hebben inmiddels een iconische status verworven. Als visual director achter Depeche Mode en door zijn decennialange samenwerking met onder meer U2 heeft hij een stempel gedrukt op hoe wij kijken naar een belangrijk stuk hedendaagse cultuur.

De ingang van de tentoonstelling is kant Zegemeer/Lispannenlaan.
Bestel je tickets online via de webshop (je dient wel eerst een account te aan te maken).

© Anton Corbijn

Shopping Shuttle 

Nog tot midden november kan je mee springen op de Shopping Shuttle om zo in no-time je favoriete shopadresjes te bezoeken. De Shopping Shuttle is gratis en rijdt elke dag van 11 tot 20 uur met laatste vertrek aan Duinenwater om 18.30 uur. Deze hippe citymobiel passeert langs 10 haltes (in beide richtingen) en stopt aan elke halte om de passagiers te laten op- en afstappen. 

Nieuw: vanaf 1 oktober komt er ook een Zwin Shuttle met haltes aan de Minigolf (met mogelijkheid tot overstap naar de Shopping Shuttle), de Zwinbosjes (aan de hoek van de Léon Lippensdreef en Bronlaan) en het Zwin Natuur Park. De Zwin Shuttle rijdt dagelijks van 9.30 uur tot 18 uur. Handig toch?  Alle info over de verschillende shuttles vind je hier
© Frankie and Fish & Manon Nievelstein 

Schatten van Vlieg 

De Schatten van Vlieg zoektocht is verlengd tot 11 oktober! Ideaal om de kinderen ook tijdens het weekend en op woensdagmiddag kennis te laten maken met cultuur. Een leuk uitstapje met het hele gezin. 

Ga langs in het Zwin Natuurpark, Sincfala Museum van de Zwinstreek, Toerisme Heist, Cartoonfestival in de tuin van het Cultuurcentrum, For Freedom Museum, Toerisme Knokke en Bibliotheek Knokke en ga op zoek naar de schat. Luister goed, want dit jaar staat alles in het teken van horen. “Hoor jij wat ik hoor?” Klik hier voor meer info.

Cartoonfestival 

Ook het Cartoonfestival is dit jaar verlengd tot 11 oktober. Het thema ‘Allemaal samen’ mag je gerust letterlijk nemen, want het Cartoonfestival is de perfecte gezinsuitstap. Spring op de fiets en ontdek de 40 unieke cartoonspots die voornamelijk zijn opgesteld langs de vernieuwde gemeentelijke speeltuintjes. 

Tip: de cartoons bij Cultuurcentrum Scharpoord, ’t Zwin, Museum Sincfala en het For Freedom Museum prikkelen ongetwijfeld je lachspieren! In Scharpoord krijg je bovendien een selectie te zien van de beste coronacartoons. Haal een plannetje op in het toeristisch infokantoor in Knokke (Zeedijk 660) of Heist (Pannenstraat 138), kies zelf je vertrekpunt en ontdek Knokke-Heist op een originele manier. Meer info kan je terugvinden op deze website

Heist in kleur 

Onder het motto van 50 tinten Heist werd het handelscentrum van Heist deze zomer polychroom gepimpt met kleurrijke vlaggen, artistieke mozaïekbanken, fleurige bloembakken, coloriete zebrapaden, flashy kubusblokken en weergaloze 3D-art van de internationale pop-surrealist Leon Keer. Ook later op de dag is het er gezellig vertoeven dankzij de lichtjes in de monolieten die ’s avonds voor feeërieke indirecte sfeerverlichting zorgen. Ook dit project wordt verlengd tot 11 oktober! Alle info vind je hier

Zoete Bloemen

Nog tot 13 oktober fleuren de bloemenkunstwerken van Daniël & Nele Ost de shoppingstraten op!

Een opvallende groene golf op het Lichttorenplein, abstracte piramides op het Driehoeksplein, een magisch-mooi portaal aan het begin van de Antoine Bréartstraat, een groenvolume op de Emile Verhaerenlaan, een met bloemenladders aangeklede baliezaal op de Zeedijk en een eye-catcher langs de Dumortierlaan. Dit alles, aangevuld met de nieuwe groenborders op de Lippenslaan en de unieke vertical garden op de hoek van Dumortier- en Lippenslaan zorgen voor een unieke totaalbeleving in kunstzinnig Knokke-Heist.

© Frankie and Fish & Manon Nievelstein 

Coming soon: Light Art

Voor het derde jaar op rij kan je in Knokke-Heist tijdens de eindejaarsperiode prachtige lichtkunstwerken ontdekken. Dit jaar lieten de lichtkunstenaars zich inspireren door de meesters van de kunst. Je zal in heel wat werken een knipoog zien naar een wereldbekende kunstenaar. Aan jou om te ontdekken wie dat is! Voor de kinderen is er bovendien opnieuw een leuke zoektocht uitgewerkt. Een must see voor de hele familie.

Data: 5-6, 12-13, 19-23, 25-30 december & 1-3 januari

Bekijk hier het volledige aanbod aan activiteiten. 

We vragen jullie om steeds de coronamaatregelen in acht te nemen. Zo houden we het veilig voor iedereen en kunnen we nog een zomer lang genieten van Knokke-Heist!