TikTok-route

De route met de leukste & gekste plekken van Knokke-Heist

De sociale media wijzen je de weg in KnokkeHeist. Maar liefst vijf wandel- en fietsroutes gebaseerd op alom gekende social media nemen je mee langs de interessantste plaatsen voor op jouw favoriete platform.

De TikTok-route is een fietstocht van 22,2 kilometer langs de vrolijkste en meest speelse plekken van Knokke-Heist. 2 gezinnen gingen op ontdekking voor jou en tonen wat je precies kan verwachten. Laat je inspireren door de families van @withkidsontheroad en @hannescoudenys. Je kan hun filmpjes vinden op het TikTok-account van Knokke-Heist @myknokkeheist. Klaar om je volgers op TikTok te voorzien van de leukste filmpjes ooit geshoot aan de Belgische kust? Zet je schrap voor een knotsgekke rit met het hele gezin!

Download hier de brochure van de route.
Onderaan de pagina vind je ook het plan van de route. 

Alle tutorials voor de challenges vind je op het TikTok-account van Knokke-Heist @myknokkeheist.

1. 100.000 TOERISTEN

Lichttorenplein, Architectenbureau E&L i.s.m. kunstenaar Gert Verhoeven           KM: 0

Tijd voor een paar wijze weetjes! De familie With Kids on The Road vertelt je wat meer over dit bijzondere plein en geeft je enkele hallucinante cijfers over het toerisme in onze badplaats.

Wist je dat Knokke-Heist het langste strand van de Belgische kust heeft? Het is maar liefst 9 kilometer lang en Knokke-Heist is bovendien de groenste gemeente aan de kust: 75 % van het oppervlak bestaat uit polders, weilanden, natuurgebieden, tuinen en akkers. Daarnaast telt Knokke-Heist 300 horecazaken en 1.500 winkels (binnen de gouden shoppingdriehoek aan de Lippenslaan-Dumortierlaan-Kustlaan en daarbuiten).

De meeste van onze toeristen zijn Belgen (80%), maar er komen ook veel Nederlanders, Luxemburgers en Duitsers naar onze kustgemeente afgezakt. Zelfs vanuit Italië, Zwitserland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk komen de toeristen onze badplaats een bezoekje brengen. Geen wonder dat we gemiddeld 750 bezoekers per dag over de vloer krijgen in het toerismekantoor. Het is overduidelijk dat iedereen in Knokke-Heist wil zijn! (Oké, dat wisten we stiekem al.)

2. FLOWER POWER

Ter hoogte van de Swolfsstraat, bloemenvlaggen (enkel vanaf april tot en met oktober)     KM: 0,4

Knokke-Heist is naast een badplaats ook een plaats om kunst te ontdekken, dat weet iedereen. De hele gemeente stroomt over van de creativiteit. En we weten dat er in jou ook een kunstenaar schuilt, o ja. Ken je die mooie bloemen waar het strand de hele zomer vol mee staat? Hoe fijn zou het zijn om die zelf te leren maken? Bekijk de tutorial op het TikTokaccount van Knokke-Heist en tover in geen tijd een boeketje strandbloemen tevoorschijn!

3. ICE ICE BABY

Zeedijk 718, Glacier de La Poste                           KM: 0,5

Ontdek op de hoek met de A. Bréarstraat het legendarische ijssalon Glacier de la Poste, beter bekend als ‘t Postje. Het is moeilijk kiezen tussen al die smaken! Voor je beslist wat het wordt, lees je best even de ijscrèmechallenge die hieronder staat ...

4 KINDEREN BAAS

Albertplein, Kids Beach (enkel vanaf april tot en met september)      KM: 0,65

Kids Beach is een buitenspeeltuin op het strand voor kinderen tot 12 jaar, vol met superleuke attracties. Je kan er salto’s maken in de springkastelen en racen op een echt autocircuit. Inderdaad: blije gezichtjes overal! In de winter is Kids Beach gesloten, maar dan kan je hier nog altijd een gocart huren of gewoon op het strand gaan spelen, want dat is – geef toe – het hele jaar door één grote speeltuin. Toch liever even uitrusten? Kies één van de zalige beachbars of terrasjes op de dijk uit om te aperitieven en te klinken op het leven en de liefde.

5. MEGA MINIGOLF

Prins Filiplaan 1, Minigolf Knokke-Zoute            KM: 1,2

Jong geleerd is oud gedaan. Vele Knokke-Heistenaars zetten hier hun eerste pasjes op het gras. In 2019 kreeg deze minigolf in de Britse krant The Guardian zelfs de titel van mooiste minigolf ter wereld! Best wel cool, toch?

6. GOLVEN JAGEN

Zeedijk-Het Zoute t.h.v. de Appelzakstraat, Surfers Paradise    KM: 3,5

Surfers Paradise is een watersportclub te midden van de duinen vlak naast natuurreservaat Het Zwin, waar je kan golfsurfen, windsurfen, kitesurfen, stand up paddle boarden en nog veel meer. Bekomen van al die inspanning kan met een drankje in het Californian dream clubhouse en op het grote strandterras. Wist je dat je hier ook een Godzilla sup kan huren en dus met het hele gezin kan suppen? Geweldig, niet? Bekijk op ons TikTok-kanaal hoe fun dat eruitziet.

7. VREEMDE VOGELS

Graaf Leon Lippensdreef 8, Zwin Natuur Park        KM: 5,9

Welkom in de grootste internationale luchthaven voor vogels! Voor onze gevleugelde vrienden is het natuurreservaat namelijk een echte trekpleister. De kans dat je hier eerder geweest bent, is groot, aangezien de helft van de Vlaamse scholen hier op excursie komt. En terecht. Het domein werd onlangs ook voorzien van een hypermoderne bunker die dienst doet als bezoekerscentrum en observatiebasis. Neem op ons TikTok-kanaal alvast een mini virtuele toer door het centrum en ontdek enkele geheime tips, waarna je het atuurdomein met andere ogen zal bekijken.

 

8. GAUFRES EN FORME DE COEUR

Zoutelaan 177, Marie Siska                                    KM: 9,0

Hotel Marie Siska is al meer dan 100 jaar een begrip in Knokke-Heist. Wist je dat danswonder Joséphine Baker helemaal gek was op hun beroemde hartvormige wafeltjes? Als ouder kan je hier trouwens rustig en gerust op adem komen: de speeltuin van Marie Siska is een klein wonder! Je kinderen zullen zich er niet snel vervelen. Er is een piratenschip, een prinselijk kasteel, een spaceship en zelfs een doolhof … Je kan het zo gek niet bedenken of bij Marie Siska hebben ze het gewoon gebouwd!

 

9. CAR BOULEVARD

Ter hoogte van de Natiënlaan                               KM: 13,0

Op deze weg heb je tal van garages van grote merken en vaak hebben die wagens een persoonlijke nummerplaat. De ideale locatie voor een pijlsnelle leuke challenge: wie spot de leukste of grappigste nummerplaat in vijf minuten tijd. Ready? Set! Go!

10. LAKESIDE PARADISE

Duinenwater 41, Lakeside Paradise              KM: 13,8

Een paradijs aan een meer is dit zeker wel! Nergens anders in de omgeving vind je zo’n idyllische locatie voor watersport. Avonturiers en waterratten komen aan hun trekken door de waaier aan activiteiten die het domein aanbiedt. Overwin je hoogtevrees op de kabelbaan of test je evenwicht op een wakeboard. Een fitnesscentrum, zwembad, skatepark of jeugdhuis? Noem het op, het is er allemaal. In de nabije toekomst komt er zelfs een karting- en bowlingbaan!

Wakeboard je voor het eerst? Dan sla je een flater! Trek het je niet aan, ga door want later maak je er een plezant TikTok-fi lmpje van.

11. DE ZES BOCHTEN

Nieuwstraat 127, Bistro en B&B De Zes Bochten        KM: 14,5

Niet veel verder dan zes bochten van het centrum van Knokke-Heist ligt een gerenoveerde hoeve, midden in het groen. Met zijn toff e binnen- en buitenspeeltuin is deze plek bovendien 100 % kidsproof! Zeker dat vliegtuig moet je toch eens van dichtbij gaan onderzoeken.

12. NOG ENERGIE OVER?

Hier kan je kiezen. Heb je nog frisse benen en zin in een historisch avontuur? Volg dan de lange route tot aan het For Freedom Museum 12 in Ramskapelle, dat zo’n 10 kilometer verderop ligt. Toch al wat zure beentjes van al dat gefiets? Ga dan meteen door naar het belevingscentrum HEY via de kortere route.

13. PEACE

Ramskapellestraat 91/93, For Freedom Museum       KM: 19,5

Het For Freedom Museum brengt op realistische wijze de sombere tijden van de Tweede Wereldoorlog in beeld aan de hand van een collectie uniformen, voertuigen en vliegtuigrestanten. Volg zeker de audiotour met deskundige uitleg ingesproken door Vlaamse acteur Lucas Van den Eynde én levensechte achtergrondgeluiden. Herbeleef zo een stukje uit onze geschiedenis vanop de eerste rij.

13. HEY HEY

Pannenstraat 138, belevingscentrum HEY Knokke-Heist        KM: 16,8

In het spiksplinternieuwe belevingscentrum HEY ontdek je alles over het Knokke-Heist van toen, nu en straks. Je duikt er in de geschiedenis van onze badplaats en leert de iconische figuren kennen die de gemeente mee vorm gaven. Er is voor iedereen wat wils, er is aan jong en oud gedacht. Kan je niet wachten om op ontdekkingstocht te gaan? Wij ook niet, piep op TikTok alvast mee over onze schouders.

14. BIEZEBAAZE

Elizabetlaan, speeltuinen Directeur-Generaal Willemspark         KM: 18,0

Knokke-Heist doet geen half werk, dus als we een speeltuin bouwen, zetten we er meteen twee naast elkaar. In de speeltuinen van het Willemspark kan je naar hartenlust spelen, ravotten, klimmen en sjeezen. Heerlijk! De rode draad doorheen het speellandschap zijn de dieren van het bos. Zo kan je op twee bijtjes wippen, dol draaien op een lieveheersbeestje of stoer met de mieren het touwparcours afleggen. Laat je kinderen hier volop losgehen of laat het kind in jezelf los op de grote spiraalglijbaan.

15. EEN ZEE VAN SPORTEN

Zeedijk-Duinbergen 300 Z, Anemos Beach Club       KM: 19,0

Dankzij Anemos Beach Club hebben we hier in Knokke-Heist onze eigen Belgische Venice beach. Er ontbreken misschien wat palmbomen, maar de vibe zit goed! Ow yeah! Join the club en leer kitesurfen of windsurfen. Naast al dat sporten op het water is er ook een pumptrack bij de club. Wie durft?

16. ABSTRACTE KLEUREN

Zeedijk 309, Street art Oli-B (nog tot eind 2022)       KM: 19,1

Het pand op de Zeedijk 309 in Duinbergen wordt afgebroken, maar tot de sloop (eind 2022) kunnen passanten genieten van het kleurrijke jasje waarin Brusselse streetartkunstenaar Oli-B het pand stak. De abstracte en fi guratieve vormen in levendige kleuren zijn dé ideale achtergrond voor een TikTok-fi lmpje of om een grappige familiefoto te nemen. Say cheese!

17. CHARME TROEF

Joseph Stübbenpark, Minigolf Duinbergen           KM: 19,6

De charmante wijk Duinbergen is zeker een bezoekje waard. Hier is nog niet zoveel hoogbouw te vinden en heel wat van de oude villa’s met rode daken in gezellige cottagestijl zijn er als erfgoed beschermd. Het minigolfterrein is al even innemend: je golft er tussen het groen en de bloemen, lekker in alle rust. Hoeveel slagen heb jij nodig of ga je voor de hole-in-one?

18. THUIS IN DE WERELD

Lippenslaan 273-275 & 297, Couleur Locale        KM: 22,0

Couleur Locale is een gezellige conceptstore (er zijn er zelfs twee bij elkaar in de buurt, eentje voor volwassenen en eentje voor kids!) waar je inspiratie kan opdoen om van je huis nog meer een thuis te maken. Oprichters Ruth en Hendrik laten zich inspireren door de kleuren van de wereld, andere culturen, fascinerende landschappen en boeiende mensen. Ze verbazen je met hun interieurvondsten van over de hele wereld. De ambachtelijke kunstwerken en meubels in warme aardetinten zijn met de hand gemaakt en je vindt er zowel voor volwassenen als voor de kids de leukste spulletjes om je interieur meer kleur te geven.

19. KAMELEON

Van Bunnenplein, Ask the animals, and they will teach you (Jeremy Deller)       KM: 22,2

Ooit al uit de mond van een kameleon willen komen sjeezen? In Knokke-Heist kan dat dus gewoon! De Kameleonglijbaan, die een onderdeel was van het kunstproject Beaufort en nu permanent z’n plekje heeft gevonden op het Van Bunnenplein, is trouwens al getest en goedgekeurd door Astrid Coppens en haar dochtertje. Niet huilen, lieve TikTokkers, maar helaas is de Kameleon onze laatste hotspot van de TikTok-route. Wat fijn dat jullie meededen. We zijn zo benieuwd naar al jullie filmpjes!

tips:

• Tag je filmpjes met #myKH. Zo wordt jouw creatie misschien wel uitgekozen en verschijn je op het TikTok-account van Knokke-Heist.

• Je kan alle tutorials van de challenges (featuring TikTok-sterren Sarah Bossuwé en Maud Van Der Vorst) terugvinden op het TikTok-kanaal van Knokke-Heist.

• Bekijk ook zeker Snapchat-, LinkedIn-, Strava-, Instagram-, YouTube- en Pinterest-route!

•  Knokke-Heist creëerde voor iedere route ook een Spotify playlist met aangepaste muziek, zo kan je ook op je eentje de routes intens beleven. Ontdek hier de TikTok-playlist.