To do met kids tijdens de zomervakantie in Knokke-Heist

Vertoef jij deze zomer in Knokke-Heist met je gezin?  Ontdek hier de leukste tips voor een vakantie boordevol fun en plezier! 

Ontdek de verdwenen Zwinhavens in het Zwin Natuur Park

In de exporuimte en het kijkcentrum van het park maak je dankzij vernieuwende technologieën een tijdreis naar de middeleeuwen. De havens en de geul zijn op basis van wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Gent minutieus in een virtuele 3D wereld vormgegeven. 

Tickets reserveren is verplicht - tickets zijn beschikbaar via www.zwin.be. Toegang tot het park is inbegrepen.

Als je zeker wil zijn van een plaats om de expo 'De Verdwenen Zwinhavens' te bezoeken, dan raden wij je aan om zeker een ticket voor de expo te reserveren.

Aan de hand van een nieuwe gratis fietsroute van 60 km ontdek je nog sporen in het landschap van dit rijke verleden.

 

Cartoonfestival - iedereen kampioen

Het 60ste Cartoonfestival wordt groter, belevenisvoller en actiever dan alle voorgaande edities.

De gratis thematentoonstelling krijgt van 3 juli tot en met zondag 29 augustus een nieuwe locatie in het Cultuurcentrum Scharpoord om zijn naam als hét familievriendelijk belevingsevenement aan de Belgische kust nog meer in de verf te zetten.

Meer info: www.cartoonfestival.be

 

Zoektochten in knokke-heist

Schatten van vlieg prikkelt je zintuigen en laat kinderen tussen 6 en 12 jaar kennismaken met cultuur. Dit jaar staat alles in teken van kijken. Ga op wandel in onze prachtige gemeente en ga op zoek naar de schatten van Vlieg! Onderweg leer je meer over de natuur, de geschiedenis van Knokke-Heist en zoveel meer.

Tijdens de Zoemzoektocht kunnen gezinnen met jonge kindjes tussen 0 en 6 jaar deelnemen aan de Zoemtocht. Het is een kilometer lange educatieve wandeling die start en eindigt in het toerismekantoor van Knokke.

 

SOCIAL MEDIA ROUTES WIJZEN JE DE WEG

Na het succes van de sociale mediaroutes voor InstagramTikTok en LinkedIn breidt Knokke-Heist zijn aanbod verder uit met een Snapchat-route en een Strava-route. Met de nieuwe wandel- en fietsroutes kan je de gemeente van een andere kant leren kennen. Je keert sowieso naar huis met heel wat foto’s en video’s voor je sociale media... of je ouderwets fotoalbum. Maar ook zonder poseren, kan je je hart ophalen door Knokke-Heist en omstreken te verkennen. Zo is er voor ieder wat wils.

Ontdek alle routes op onze website en haal jouw gratis routeplan op bij Toerisme Knokke-Heist (Zeedijk 660 of Pannenstraat 138). 

kinderanimatie op het heldenplein

Elke woensdagnamiddag tijdens de zomervakantie is er gratis kinderanimatie op het Heldenplein. Om 16 uur kan jong en oud genieten van een spetterende show. Goochelaars, theater, kinderdisco, clowns, ... Ze komen allemaal langs. 

Programma
7 juli - De grote circus- en goochelshow met circus de Sven 
14 juli - Ridder blote voet met Jeuk Meespeeltheater 
21 juli - Urkie Purkie's mag-nie-kast
28 juli - Magie met Jo De Rijck & Kip Curry
4 augustus - Rotzooi met straattheater Gusta
11 augustus - De Hutseklutsshow met clown Klutske
18 augustus - Poppentheater 'Alles loopt op rolletjes'
25 augustus - Frits Frigo en de koelkastprins met Jeuk Meespeeltheater

 

Film in de tuin

Iedereen is welkom in onze openluchtbioscoop deze zomer, maar zaterdagmiddag reserveren we speciaal voor de kleinste spruiten. De leukste kinderfilms staan op het programma!

Films kosten € 1 per film en gaan door in de tuin van Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1.

Tickets te koop via knokke-heist.be/filmindetuin.

THEATERWANDELING VOS IN 'T BOS 

Zin om een fantasierijke boswandeling te maken? De Vos in het bos is een theaterwandeling voor het hele gezin. Laat je meevoeren door een hongerige vos op zoek naar een heerlijk maal en geniet van deze bijzondere tocht door het bosje van Heist (Directeur-Generaal Willemspark). Volg met je gezin de wegwijzers tijdens je wandeling om de 6 fragmenten van het theaterverhaal “De Vos … in het Bos!” mee te beleven. 

Meer informatie vinden jullie op onze website

Tip: In het Directeur-Generaal Willemspark schuilt ook een leuk en groot speelplein.

FLANDerS 2021 WK ROADSHOW

Omdat ook wij niet kunnen wachten op de 2021 UCI Road World Championships, komen we binnenkort met een rondreizend wielerbelevingsdorp gratis en voor niets naar jou toe! Op 24 en 25 juli 2021 houdt deze Flanders 2021 Roadshow halt aan het Grand Casino Knokke. Eén ding is zeker de Flanders 2021 Roadshow is er voor iedereen: jong en oud, koersliefhebber, actieve fietser of al wie benieuwd is naar wat het WK te bieden heeft...

 

MAAK DE BIJ BLIJ 

Ontdek met de BeeOdiversity-routes de verschillende bijenlocaties. Deze wandel- en fietsroutes brengen je langs de natuurlijke plekjes in Knokke-Heist. 

Zoem rond Knokke-Heist met de bijenquiz, los de 10 vragen op en maak kans op het stripverhaal 'Het blije bijenteam' van Suske en Wiske. Leuk om te doen met vrienden of familie en zo leer je iets bij over de bijen! De wedstrijdformulieren van de bijenquizzz zijn verkrijgbaar bij de dienst Toerisme Knokke (Zeedijk 660) en Heist (Pannenstraat 138). Maar haast je want het stripalbum is met 500 exemplaren beperkt beschikbaar en op is op!

DAGJE STRAND 

In Knokke-Heist geniet je van tien kilometer aan strandplezier voor jong en oud. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos: zandkastelen bouwen, ijsjes eten, strandbloemen verkopen, sporten of een gezellige picknick tussen de duinen. 

Genieten van een apero met je tenen in het zand, sinds 8 mei mogen ook de stranduitbatingen hun terrassen terug openen! Dit is de ideale plek om je lichaam te trakteren op een kleurtje en een portie vitamines terwijl de kinderen genieten van de speeltuin. Een partijtje petanque of kubb met het gezin is ook een leuke aanrader. 

Durf je al een frisse duik aan? Van 1 juli tot en met 31 augustus 2021 is er een volledige bezetting (4 redders per post) aanwezig waarbij alle zones bewaakt worden. 

DE KLASSIEKERS

Een partijtje minigolf is steeds een leuk idee. Of je nu beginnersgeluk hebt of een natuurtalent bent, plezier gegarandeerd! 

Er is geen leukere manier om de zeedijk af te schuimen dan op een gocart. Jong en oud kunnen hier samen van genieten. Knokke-Heist telt heel wat verhuurpunten waar je de gekste en meest originele gocarts kunt vinden.

FOR FREEDOM MUSEUM

Het For Freedom Museum brengt op een bruisende en realistische wijze de harde tijden van de Tweede Wereldoorlog in beeld. Als bezoeker word je ondergedompeld in de donkere bladzijden van de geschiedenis tussen 10 mei 1940, de eerste dag van de bezetting, en 1 november 1944, de verlossende datum van de bevrijding van onze regio. 

Tijdens de zomervakantie is het museum elke dag geopend van 10 tot 17 uur, reservatie is verplicht via de website of telefonisch 050 68 71 30

ZWEMPLEZIER TIJDENS WAT MINDER WEER

Ben je een echte waterrat, maar daarom geen strandliefhebber? Neem een plons in het water van Sportoase Duinenwater.

Het complex biedt een uitgebreid aanbod voor iedereen!
Zwembadencomplex met een sportbad, instructiebad, spectaculaire glijbanen, uitgebreide wellness, groepslessen, fitness, ...

Reservatie is niet verplicht. 

Nog meer tips voor bij minder weer. 

Binnenkort - Beaufort 21 - jeremy deller

Neem een kijkje op het Van Bunnenplein in Knokke. Daar vind je een reusachtige kameleon die niet enkel mooi is, maar ook leuk! De kameleon dient namelijk als glijbaan voor de kindjes. 

Had je graag meer informatie over Beaufort? Bekijk dan deze website

LET OP: door de coronacrisis heeft het kunstwerk wat vertraging opgelopen en wordt deze pas later geplaatst. Deze is momenteel nog niet te bezichtigen.