Een actieve zomer voor de kids in #myKH

In Knokke-Heist zorgen we dat de kinderen een fantastische zomer kunnen beleven vol leerrijke, leuke en spannende activiteiten. Nu examens, proefwerken en toetsen gedaan zijn, kan de zomer officieel beginnen. Lees hieronder onze tips! 

Cartoonfestival

Het 58ste Cartoonfestival is er dit jaar één om duimen en vingers bij af te likken. In de gastronomische gemeente bij uitstek neemt de gratis thematentoonstelling NJAM NJAM je van 29 juni tot en met 1 september mee op culinaire cartoontrip. In het cartoonpaviljoen aan het Heldenplein in Heist kunnen kinderen hun hartje ophalen in de prachtig ingeklede themaruimtes. Met een speciaal doeboekje, verzamelkaartjes, prijzenrad, photobooth en dagelijkse workshops is het Cartoonfestival meer dan ooit hét familievriendelijk belevingsevenement aan de Belgische kust.

Tip: doe zeker mee aan de creatieve workshops die plaatsvinden van maandag tot vrijdag, van 14 t.e.m. 17 uur.

Kinderanimatie Heldenplein

Op het Heldenplein in deelgemeente Heist is er elke woensdagmiddag van de zomervakantie gratis kinderanimatie. Om 16 uur gaat er telkens een show van start! Goochelaars, theater, kinderdisco, clowns, ... Ze komen allemaal langs deze zomer. Laat je verrassen en beleef een fantastische namiddag.

Schatten van Vlieg

De Schatten van Vlieg is ondertussen al een vaste waarde in de zomermaanden. Dit jaar staan de zoektochten volledig in teken van ‘Proeven’. Ga op zoek naar de schatten en ontdek of jij proeft wat ik proef, of iets helemaal anders. In Knokke-Heist zal je zeker niet stilzitten want hier vind je op maar liefst 8 verschillende locaties een zoektocht (Toerisme Knokke, Toerisme Heist, Cartoonfestival, Museum Sincfala, For Freedom Museum, Zwin Natuur Park, Bibliotheek Knokke en Bibliotheek Heist).

Ben je een bezige bij (of vlieg) en heb je al 4 verschillende schatten gevonden? Dan hebben wij een leuk cadeautje voor jou die je kan komen ophalen bij Toerisme Knokke (Zeedijk 660) of Toerisme Heist (Knokkestraat 22). 

 

Folkloremarkt Heist 

De Folkloremarkt is een gezellige markt die bestaat uit een mix van ambachten, kunst en visserij. Ook voor kinderen is het hier heerlijk vertoeven. De kleintjes kunnen er een ritje maken op een ezel, samen met de grootouders oude volksspellen spelen of zich laten omtoveren met kindergrime in een prachtige prinses, superheld of hun favoriete dier.

De Folkloremarkt is er elke donderdagmiddag, al jaren een vaste waarde in Heist. 

Strandplezier 

De strandbars zijn er niet enkel voor de mama’s en de papa’s. Er wordt zeker ook aan de kids gedacht. Ze kunnen heerlijk ravotten op de speeltuinen of op het strand zelf. Naast de kindvriendelijke strandbars en watersportclubs garanderen de twee strandspeeldorpen voor kinderen van 0 tot 12 jaar een schaterlachend plezieraanbod: Kids Beach Knokke en Kids Beach Het Zoute.

Geen zin in schoenen vol zand? Huur een gocart om op de dijk te cruisen! Een gocart met 4 personen? Of helemaal alleen op pad? Elektrisch of zelf nog duwen? Keuze genoeg!

 

Zomerparcours - Zwin Natuur Park

Tijdens de zomervakantie staan de hutten van het Zwin Natuur Park open om bezoekers te verwennen met tal van activiteiten. In de kijkhut staat de hele dag door een Zwingids klaar om de bezoekers uitleg te geven over de vogels die de broedeilanden gebruiken om te rusten en zich te voeden. In de labohut worden de kleinste zoetwaterdiertjes van dichtbij bekeken en in het kijkcentrum zetten we elke namiddag de microscoop op het zoutwaterleven. In de ringhut worden tijdens de voormiddag regelmatig vogels geringd. 

De jongste bezoekers van het Zwin Natuur Park komen tijdens de zomer elke dag aan hun trekken in de boshut. Op sommige dagen wordt er een spannend verhaal voorgelezen, op andere dagen geknutseld en soms worden er spelletjes gespeeld. Ook bij slecht weer valt er veel te beleven in de indoortentoonstelling. 

 

WAT BIJ Minder weer? 

Musea

Onze musea zijn kindvriendelijk opgebouwd: zowel in het For Freedom Museum als in Sincfala, museum van de Zwinstreek, staan levensgrote en realistische decors om van elk bezoek een echte belevenis te maken. For Freedom focust op de Tweede Wereldoorlog en ligt in het pittoreske Ramskapelle, waar Sincfala je meeneemt doorheen een geschiedenis van 2000 jaar Zwinstreek. Tip: in Museum Sincfala loopt momenteel ook de Expo Romeinen in de Zwinstreek. Meer dan 100 archeologische objecten, reconstructietekeningen, een Lego-model en een 360° ervaring dompelen je helemaal onder in de Romeinse cultuur!

Zwembad ‘Sportoase’

Ben je een echte waterrat, maar geen fan van zand en de zee? Neem dan een plons in het water van Sportoase Duinenwater. Slier er door de verschillende spectaculaire glijbanen, geniet van de sauna of trek baantjes in het sportbad. Je kan er ook fitnessen en aan groepslessen meedoen. Voor ieder wat wils dus.

Cinema ‘Beverly Screens’

Een filmpje meepikken is altijd wel een goed idee! Knokke-Heist heeft zijn eigen cinema waar je de nieuwe films kunt bekijken. Met zijn persoonlijke bediening en familiale karakter blijft Beverly Screens uniek in zijn soort.

Ketnetband @ Kneistival - 17 juli

Voor de vijfde maal op rij komt de Ketnetband naar Kneistival, en dat op woensdag 17 juli om 14.30 uur. Bereid je voor op een onvergetelijke, swingende en knettergekke show. De kids kunnen naar hartenlust uit de bol gaan op de liedjes van de Ketnetband en de meest bekende kinderliedjes. Eén groot feest voor het jonge geweld! 

Knokke Hippique KIDS day - 30 juni

Knokke Hippique biedt iedereen, van klein tot groot, de kans om te proeven van de paardensport op het allerhoogste niveau. Maar Knokke Hippique is meer dan paardensport alleen, het is een combinatie van topsport, shopping & entertainment en daarmee een totaalbelevenis voor de hele familie. Van 19 juni tot en met 14 juli komt het team voor een 5de keer naar Knokke-Heist om iedereen een onvergetelijke zomer te bezorgen.

Op zondag 30 juni organiseert Knokke Hippique extra kinderanimatie tijdens de Kids day! Op deze dag zijn er naast de paardensport ook leuke kinderactiviteiten voorzien zoals een springkasteel, pony initiaties, horseball met pony's, kinderschmink, etc.