Een dag in Knokke-Heist tijdens het Lichtfestival

Van 8 december tot en met 6 januari (8 en 9 december, 15 en 16 december en tijdens de kerstvakantie (behalve op kerst- en oudejaarsavond)) beleef je een magische winter in Knokke-Heist tijdens het Lichtfestival. De Kleine Prins neemt je mee langs 8 innovatieve en vaak interactieve lichtinstallaties van Belgische en internationale kunstenaars. Vanaf 17 uur kan je de prachtige lichtgevende kunstwerken ontdekken langs een 3 kilometer lang parcours. Het beste van dit alles? Je kan er meteen een dag of zelfs weekend Knokke-Heist van maken!

Lichtfestival met de kids

Het Lichtfestival is de ideale uitstap voor het ganse gezin. Zowel volwassenen als kinderen zullen hun ogen uitkijken. Het verhaal van de Kleine Prins maakt het parcours extra leuk en tegelijk ook leerrijk. Bij elke installatie hoort een verhaal, via de app kan je de verhalen beluisteren. Tip: neem je oortjes of hoofdtelefoon mee.

Het Lichtfestival start pas om 17 uur, maar er zijn tal van leuke dingen te beleven om er een fantastische dag van te maken. Bezoek de expo van Stephan Balkenhol in Cultuurcentrum Scharpoord en laat je kinderen kennismaken met kunst van de hoogste plank. Toegang is gratis voor kinderen, volwassen betalen € 10. Vraag naar het doe-boekje en ontdek samen de prachtige houtsculpturen van de Duitse Beeldhouwer.

Is een partijtje ijsschaatsen bij jullie een jaarlijkse traditie? Ook in Knokke-Heist vind je een (overdekte) ijspiste. En uiteraard is de dag niet compleet zonder heerlijke warme wafel of pannenkoek. Spring binnen in één van onze gezellige adresjes.

Met je partner

Kom je gewoon gezellig met z’n tweetjes naar Knokke-Heist voor het Lichtfestival? Vertrek wat vroeger voor een lekkere lunch bij één van onze topadresjes. Het wordt moeilijk kiezen, want er zijn heel wat Gault&Millau gequoteerde adresjes en maar liefst vier Michelinsterren – Bartholomeus**, Cuiness 33* en Sel Gris*. Alle toprestaurants vind je hier.

Kies je voor een snuifje cultuur? Maak dan eerst een mooie strandwandeling en volg het parcours langs onze beelden in de stad. Je ontdekt er beelden van bekende kunstenaars zoals o.a. Folon. Vergeet ook onze nieuwste toevoeging niet, de ‘Beach Castle’ van Fourtou. Alle beelden vind je hier.

Voor wie nog op zoek moet naar kerstcadeaus, kan meteen gaan voor de combo Lichtfestival / shoppen. In Knokke-Heist vind je voor iedereen het perfecte cadeau! De winkels zijn trouwens ook op zondag open! Kies hier al je favoriete winkels.

De dag sluit je af met een wandeling langs de 8 prachtige lichtinstallaties. Bovendien wordt heel Knokke-Heist ondergedompeld in het verhaal van de Kleine Prins, dankzij de vele sterren en planeten die je ook terugvindt in de kerstverlichting.

Met vrienden

Ben je op zoek naar een leuk uitje met je vrienden? Het Lichtfestival is het ideale excuus om naar Knokke-Heist af te zakken.

Shop je feestoutfit in de gouden shoppingdriehoek en geniet daarna van de frisse zeelucht tijdens een deugddoende strandwandeling. Na de winterse zonsondergang op het strand, gaan jullie richting het Lichttorenplein, waar je kan starten aan de 3 kilometer lange wandeling langs de lichtinstallaties. Maak onderweg ook even tijd voor een lekker aperitief.

Reserveer op voorhand een plekje in je favoriete restaurant of ontdek een nieuwe culinaire plekDe perfecte manier om een dagje Knokke-Heist af te sluiten!