Eindejaar in Knokke-Heist

Niet alleen in de zomer is het in Knokke-Heist heerlijk vertoeven, ook in de winter bruist de kustgemeente. Tijdens de eindejaarsperiode zijn de winkelstraten feestelijk en feeëriek verlicht en is er een winteraanbod voor jong en oud. De ideale combinatie voor een weekendje kerstshoppen! 

SFEERVOL SHOPPEN

Onze boetieks zetten Knokke-Heist met voorsprong op één op de fashionkaart. Je vindt hier absolute topmerken én de winkels zijn daarnaast elke zondag geopend. Ook tijdens de kerstperiode. Bovendien zijn de straten prachtig versierd met sfeervolle kerstdecoraties en -verlichting. Je ontdekt het niet alleen in de winkelstraten maar ook op vele andere plaatsen. 

Ook de baliezaal van het toerismekantoor in Knokke (Zeedijk 660) wordt tot 9 januari helemaal in kerstsfeer gehuld én er is een leuke photo booth. Het perfecte intermezzo tussen al dat shoppen door.

Tijdens de shopweekends op 11 en 12 & 18 en 19 december, alsook op 26 december, 2 en 8 januari klinkt er leuke kerstmuziek in de winkelstraten en allerlei winterse animatie om sfeer, warmte en gezelligheid te brengen tussen het shoppen door.

De handelaars in de Dumortierlaan leggen je op 27 december in de watten tijdens een Late Night Shopping. Je kan er tot 22 uur gaan shoppen in deze sfeervolle straat. 

Onze elektrische shuttledienst verbindt de belangrijkste winkelstraten en ondergrondse parkings met elkaar. Tijdens de kerstvakantie rijdt hij elke dag tussen 11 en 18 uur. Voor en na de vakantie op vrijdag, zaterdag en zondag.

Light ART - LICHTKUNSTWANDELING DOOR KNOKKE-HEIST

Light ART is ondertussen een vaste waarde tijdens de eindejaarsperiode. Nog tot en met 9 januari zorgt de lichtkunstwandeling voor een unieke sfeer tijdens de donkerste dagen van het jaar. Dit jaar haalde de curator zijn inspiratie bij enkele pioniers uit de lichtkunst en de muziek. Een knap staaltje kunst voor elke liefhebber én tegelijk een leuke uitstap voor het hele gezin!

Aan de hand van een app op je smartphone wandel je doorheen de winkelstraten langs het verlicht parcours. Perfect om te combineren met je kerstaankopen, ook op zondag!

Tip: doe de lichtkunstwandeling met een gids! Je komt meer te weten over de lichtkunstenaars en het verhaal achter het kunstwerk. 

Meer info

 

 

Disney+ Heldenplein

Vanaf vrijdag 10 december nodigt de gemeente Knokke-Heist Disney+ uit op het Heldenplein. Kom samen met jouw bubbel tot 6 personen genieten van jouw favoriete Disney+ helden in een uniek kader.

Beleef familiemomenten met Home Sweet Home Alone en Olaf Presenteert, nu al in de bioscoop en vanaf 24 december op Disney+. Of kies voor actie met Cruella, The Book of Boba Fett en Marvel Studios’ Hawkeye en Black Widow.

Disney+ Heldenplein kan perfect coronaveilig georganiseerd worden dankzij de reservatiemodule en de afzonderlijke ruimtes per persoonlijke bubbel. 

De magie is terug! Dankzij de aangepaste maatregelen mogen we jou vanaf 2 januari 2022 terug welkom heten bij Disney+ op het Heldenplein.
Had je al een reservatie? Dan blijft deze behouden. Je krijgt hiervoor een mailtje waarop we graag jouw bevestiging ontvangen. 
Op woensdag 5 januari om 14 uur komen er nog nieuwe plaatsen vrij voor de voorstellingen op 8 en 9 januari. 

Meer info

GEZELLIGE OVERDEKTE IJSPISTE

Schaatsplezier verzekerd nog tot en met zondag 9 januari op de ijspiste van Knokke-Heist! Bij de gezellige overdekte ijspiste op het Alfred Verweeplein kan je ook terecht voor lekkere hapjes, drankjes en er is zelfs een kermis om de kleinsten onder ons te entertainen!

Nieuw dit jaar: Ice Bumpercars (uniek in Europa!) 

Meer info

vLEUGJE CULTUUR OPSNUIVEN

Bezoek een expositie in het cultuurcentrum:

Audio-expo: Kanteltijd
Ga met het gezin naar de audio-expo Kanteltijd in Cultuurcentrum Scharpoord. Fantaseer over de kunstwerken van Karl Meersman en luister tegelijk naar de grappige anekdotes van Wouter Deprez. Hij maakte een audiogids voor de volwassenen én voor kids vanaf 7 jaar. Meer info

Foto-expo: From Dusk till Dawn
Mis zeker ook niet de gratis foto-expo van Valery Lippens. Je ontdekt er kleurrijke en mooie landschapsfoto's die iedereen kan bekoren. Meer info

Winterpracht in het Zwin Natuur Park

In het Zwin Natuur Park is de natuur ’s winters op zijn mooist. Ook in de kerstvakantie valt er vanalles te beleven in het park, zowel indoor als outdoor. Of ga op ontdekking met een gids voor een weekend-, gezins- of  winterwandeling mét glühwein! 

Meer info

Traditionele Kerststal

Snuif de gezellige kerstsfeer op in Knokke-Heist. Bovenop de sfeervolle kerstdecoraties en -verlichting in de straten en op pleinen, vind je ook een traditionele kerststal op de Zeedijk in Heist (t.h.v. het Heldenplein). 

Deze staat er nog tot het einde van de kerstvakantie en is dagelijks te bezoeken. 

 

OOK STEEDS EEN AANRADER

Social Media Routes
Maar liefst 5 social media routes wijzen je de weg in Knokke-Heist. Haal je exemplaar op bij onze toerismekantoren (Zeedijk 660 of Pannenstraat 138).

For Freedom Museum
Op zoek naar een leerrijke activiteit met de kinderen? Bezoek eens het For Freedom Museum en leer hen alles over de Tweede Wereldoorlog.

Lakeside Paradise
Watersport is ook perfect mogelijk in de winter bij Lakeside Paradise! Tijdens de wintermaanden zijn ze open in de weekends, op feestdagen en tijdens de schoolvakanties. Ga naar hen website om een plekje te reserveren op de kabelbaan. 

Al onze activiteiten zijn conform de coronamaatregelen en wij vragen dan ook om hier steeds rekening mee te houden bij je bezoek aan Knokke-Heist. Draag je mondmasker waar het verplicht is en houd de nodige afstand van elkaar bij buitenactiviteiten. 

Meer info over de huidige coronamaatregelen in Knokke-Heist