BMW Presents Internationaal Vuurwerkfestival

Strand Meerlaan
Zeedijk-Alberstrand 480
,
8300 Knokke-Heist
16.08.2024 > 24.08.2024 - 22:00 > 22:30
Gratis

De zomer in Knokke-Heist is van start gegaan! Uiteraard kan het Internationaal Vuurwerkfestival ook niet ontbreken in het bruisende zomerprogramma van topevents. Het is al meer dan 50 jaar dé afsluiter van een fantastische zomervakantie in Knokke-Heist. En dat wordt in 2024 dus niet anders. Op 16, 18, 20, 22 en 24 augustus om 22 uur verandert de hemel van Knokke-Heist in een kleurrijk lichtspektakel. Uitvalsbasis wordt opnieuw het strand ter hoogte van de Meerlaan

Volgens de traditie, geven 4 verschillende landen het beste van zichzelf tijdens de eerste vier vuurwerkavonden. De unieke combinatie van een choreografie van vuurwerk die synchroon loopt op de gekozen muziek, is een uniek gegeven. Deze vuurwerkshows zijn stuk voor stuk pareltjes van topniveau.

Programma

· Vrijdag 16 augustus 2024: vuurwerk Litouwen door Blikas
· Zondag 18 augustus 2024: vuurwerk Filipijnen door Platinum Fireworks
· Dinsdag 20 augustus 2024: vuurwerk Spanje door Pirotecnia Hermanos Caballer
· Donderdag 22 augustus 2024: vuurwerk Denemarken door Højen & Magic Fyrværkeri ApS
· Zaterdag 24 augustus 2024: Knokke-Heists slotvuurwerk door HC Pyrotechnics uit België

Sinds enkele jaren worden de vuurpijlen afgestoken vanaf het strand ter hoogte van de Meerlaan. Dat zorgt voor een totaalbeleving over de hele zeedijk, van De Wandelaar tot aan het Rubensplein. Tussen die twee punten worden geluidsboxen voorzien, die volledige synchroon worden afgesteld met het vuurwerkspektakel. Op die manier kan het volk zich makkelijk spreiden over de hele lengte van de zeedijk, wat ervoor zorgt dat iedereen die dat wenst, de drukte kan vermijden. 

Het Internationaal Vuurwerkfestival is al jarenlang een succesformule om het zomerseizoen te verlengen. Veel bezoekers koppelen er een gezellig weekendje weg of zelfs een hele week vakantieplezier in Knokke-Heist aan. De badplaats biedt namelijk zoveel meer dan enkel topevents. Denk maar aan het 10 km lange zandstrand met maar liefst meer dan 20 verschillende strandbars. Of de gouden shoppingdriehoek met leuke winkels, zowel de geliefde vaste waarden als vernieuwende, hippe pop-ups. Ook wie houdt van culinaire hoogstandjes is hier aan het juiste adres met het uitgebreide aanbod aan restaurants, speciaalzaken en traiteurs. Tenslotte vind je in Knokke-Heist kunst met een grote K. Wie in deze periode graag wil overnachten in Knokke-Heist, boekt best nu al z’n verblijf

Mobiliteit

Uiteraard stimuleren we iedereen zoveel mogelijk om met de fiets of te voet te komen naar het Vuurwerkfestival. Maar hieronder ook enkele tips voor wie met de wagen langskomt. Kom je naar Knokke-Heist via de A11? Neem dan afrit Knokke en volg de Natiënlaan richting het centrum.

Je parkeert je auto best op een van de openbare, ondergrondse parkings in Knokke-Heist. De ondergrondse parkeergarages liggen in het centrum van Knokke-Heist en zijn veilig, modern en zeer goed toegankelijk.  

Knokke-Heist heeft in het totaal drie ondergrondse openbare parkeergarages: Parking Stadhuis (Verweeplein 1), Parking Ijzerpark (Dumortierlaan 90A) en Parking Minigolf Zoute (Sparrendreef 103)

 

Cultuur
Activiteit voor kinderen