Cartoonfestival 2017 'Eureka' voor curieuzeneuzen en wijsneuzen

Strand t.h.v. Heldenplein Heist
Zeedijk-Heist 214
,
8300 Knokke-Heist
01.07.2017 > 03.09.2017 - 10:00 > 19:00
gratis toegang

Met bijna 100 000 bezoekers is het Cartoonfestival Knokke-Heist de laatste jaren uitgegroeid tot hét familievriendelijk belevingsevenement aan de Vlaamse kust. Het gratis festival kent een rijke geschiedenis want al 56 jaar brengen cartoonisten uit de hele wereld de lach naar de zee. De editie 2017 “Eureka! ” keert deze zomer terug naar de plaats waar het in 1962 allemaal begon, deelgemeente Heist. Op het strand aan het Heldenplein komt van 1 juli tot 3 september 2017 een Cartoonpaviljoen waar je op een ludieke en cartooneske manier ontdekt hoe de mens al eeuwen in de weer is met het vinden van oplossingen voor moeilijkheden die hij in het dagelijks leven voorgeschoteld krijgt. Door de inbreng van onder andere de KU Leuven en tal van topcartoonisten wordt het festival deze zomer ongetwijfeld opnieuw een gigantische publiekstrekker voor Knokke-Heist.

We staan er niet vaak bij stil maar achter alles wat we dagelijks gebruiken, schuilt een baanbrekende uitvinding. Na de uitvindingen van het wiel, het vuur en het schrift begon de mens aan een uitvindersavontuur dat nooit meer zou stoppen. 12 Belgische topcartoonisten (Marec, Steve Michiels, Kim Duchateau, Lectrr, Joris Snaet, Pieter De Poortere, Erwin Van Mol, Fritz, IlahLise Vanlerberghe, Frederik Van Den Stock (FRED), Mathieu Deguchteneere) gingen met dit thema aan de slag. Het resultaat? Honderden schitterende cartoons die je kunt ontdekken in 8 prachtig ingeklede en kindvriendelijke themaruimtes.

Naast de thematentoonstelling zijn ook de geselecteerde cartoons van de Gouden Hoed en de Press Cartoon Belgium aanwezig in het Cartoonpaviljoen. Alles samen hangen er 440 cartoons vol humor en spitsvondigheid. 

Kunst
Cultuur