Foto Knokke-Heist : Frieke Janssens & Servaas Van Belle

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
26.03.2022 > 12.06.2022
€ 10,00
€ 8 Uitpas Knokke-Heist & Vlaanderen, -26 jaar, EDC-houders, groepen + 10 personen, leden van Davidsfonds en Gezinsbond Gratis voor <18 jaar en begeleider EDC-houders

Fotografie is onmisbaar verbonden met Knokke-Heist.

Met Foto Knokke-Heist brengen wij een uniek aanbod van originele projecten die net dat tikkeltje anders zijn.

Frieke Janssens bouwde de voorbije twee decennia een stevige reputatie op in binnen -en buitenland met haar opvallende geënsceneerde fotografie.

Van eigen land tot New York, Chicago, LA, Bilbao, enz… was men al getuige van haar unieke beeldtaal. Maar waar Janssens’ oeuvre op het eerste gezicht onschuldig esthetisch lijkt, onthult echt kijken meerdere betekenissen.

Ook voor haar nieuwste expo in Knokke is dit het geval. Hiervoor werkte ze aan een gloednieuwe reeks met zwevende mensen. Een louterende reeks over de mens en de individuele zoektocht naar zingeving.

Speciaal voor Foto Knokke-Heist maakte ze een gloednieuw (haar derde) fotoboek, uitgegeven door Hannibal.

Servaas Van Belle fotografeert het liefst zaken die niet tegen hem praten. Hij geeft de voorkeur aan een solitaire zoektocht naar interessante vormen, objecten en kleuren in het landschap, naar sculpturen met een verhaal, naar landschappen met een uitdagend karakter.

In het kader van Foto Knokke-Heist werkte Servaas aan een langetermijnsproject, stal, wat uitmondde in zijn eerste boek die in maart 2022 wordt uitgegeven bij Hannibal Books.

Beide projecten worden in primeur aan het grote publiek voorgesteld in Knokke-Heist.

Tickets: www.knokke-heist.be/foto-knokke-heist

Kunst
Cultuur