Klassiek Leeft Vurig Slotconcert: Chordofoon 20 uur - UITVERKOCHT

Sint-Vincentiuskerk
Ommegang 1
,
8300 Knokke-Heist
24.02.2024 - 20:00
€ 20,00

Chordofoon is een uniek samenwerkingsinitiatief tussen het Ataneres Ensemble en Liebrecht Vanbeckevoort. De pianopartij wordt bovendien op een revolutionair nieuw instrument vertolkt: de internationaal befaamde Chris Maene rechtsnarige concertvleugel.

De hoofdrol voor dit instrument in de productie is niet toevallig. Naast het gegeven van de rechtsnarig parallel gespannen snaren, onderscheidt de piano zich immers met afgebakende verschillen in registers. Dit geeft bijzondere mogelijkheden om met klankkleuren te experimenteren. De uitzonderlijke transparantie van deze verschillende klankregisters versmelt bovendien volmaakt met het unieke timbre van een klassiek strijkorkest.

Met het eerste pianoconcerto van Bach wordt meteen de befaamde capaciteit van zowel piano als pianist uitgelicht. Na het divertimento in D van Mozart, volgt het romantische repertoire voor strijkorkest met o.a. het intermezzo van Schreker. Eindigen doen het Ataneres Ensemble en de publiekslieveling van de Koningin Elisabethwedstrijd met de zinderende en swingende Rhapsody in Blue van Gershwin.

(Chordofoon bevat alle ingrediënten van een ultiem geslaagde, kwalitatief hoogstaande productie: een exotisch, toch bekend instrument - bespeeld door een Belgische solist van de bovenste plank - met muzikale hoogtepunten doorheen de verschillende stijlperiodes van de klassieke muziek.)

Cultuur
Concerten