Parkies

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
04.07.2022 > 15.08.2022 - 20:00 > 23:00
Gratis

Van 4 juli tot 15 augustus 2022 kan je op de maandagavonden in de tuin van Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist terecht voor 7 gratis Parkiesconcerten, met de optredens van OLIVIA (4/07), ABBA4U (11/07), 30 Jaar Parkies Band met special guest (18/07), Pieter & Tine Embrechts (25/07), Cookies And Cream XL (1/08), Bart Kaëll Live  (8/08) én Gers Pardoel op halfoogst (15/08).

Mensen op een bijzondere plek in de buurt samenbrengen voor een unieke concertbeleving, dat is waar ook de 31ste editie van de Parkiesconcerten dit jaar opnieuw voor staan. Uitgesteld, maar ongeremd vieren de organisatoren dit jaar hun 30ste verjaardag. De ravissante en getalenteerde OLIVIA (‘Summer Life’, ‘Kom Wat Dichterbij’, ‘La di da’) opent op maandag 4 juli 2022 de Parkiesconcerten in Knokke-Heist.

Op maandag 11 juli 2022, de Vlaamse feestdag, wordt het de avond van de 8-koppige Belgische tributeband ABBA4U die met hun versies van de ABBA-hits ‘Mamma Mia’, ‘Dancing Queen’, ‘Gimme Gimme Gimme’ zorgt voor een nostalgische avond waar niemand zal kunnen blijven op stilstaan.

Met de allround 30 Jaar Parkies Band van Hervé Martens, zanger Steph Gustav (Stef Caers) en zangeressen Sofie Verbruggen (Trinity) en Sandrine Van Handenhove, worden we getrakteerd op de grootste hits uit 30 jaar Parkies. Het gezelschap zorgt ook nog voor één verrassingsgast uit de voorbije drie decennia. Dit concert is voorzien op maandag 18 juli 2022.

Maandag 25 juli 2022 staat met rode viltstift in de Parkiesagenda van Pieter en Tine Embrechts, broer en zus waarvan de stemmen prachtig blenden. Met het aangewakkerde muzikale vuur staan ze samen op het podium met een greep uit Pieters Nederlandstalige repertoire, aangevuld met klassiekers uit Tines succesvolle Jukebox 2020 én enkele prachtige Engelstalige covers.

Op maandag 1 augustus 2022, is het de beurt aan Cookies And Cream, de band die met een gezonde mix van herkenbare covers en eigen werk (‘Mis Je’, ‘Chillen In Ons Ondergoed’ en de zomerhit ‘Camping Disco’) perfect weet hoe ze het publiek moeten bespelen. Voor het optreden in Knokke-Heist worden alle registers opengetrokken voor deze speciale XL-versie van Parkies.

Het wordt ook uitkijken naar maandag 8 augustus 2022 en de doortocht van hitmachine Bart Kaëll (‘De Marie-Louise’, ‘Zeil Je Voor Het Eerst’). In het voorjaar won hij het felbesproken tv-programma ‘De Verraders’. Bart is al jaren een vaste waarde in de showbizz. Samen met zijn collega en echtgenoot Luc Appermont werd hun eerste theatertournee in Vlaanderen een stevige voltreffer met nagenoeg alleen maar uitverkochte zalen.

De sympathieke, Nederlandse topartiest Gers Pardoel sluit op halfoogst (maandag 15 augustus 2022) de Parkiesconcerten af in de tuin van CC Scharpoord in Knokke-Heist. Met live muzikanten brengt hij op het podium zijn hits ‘Ik Neem Je Mee’, ‘Bagagedrager’, ‘Louise’ en ‘Zo Bijzonder’. Gers is nog steeds één van de meest geliefde artiesten in Vlaanderen. Het zal ons niet verbazen wanneer de ruime tuin in Knokke-Heist straks weer vol loopt voor de man die ondertussen in zowat elke grote Vlaamse concertzaal heeft gestaan.

Cultuur
Concerten
Party
Activiteit voor kinderen