De Maan - Anansi (7+) / Ineke Nijssen

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
08.08.2021 - 11:00
€ 5,00

Een surrealistisch sprookje vol muziek en vertel plezier. Moeder aarde (Ineke Nijssen) zit onder een boom en nodigt je uit om naar haar verhalen te komen luisteren. Samen met haar bas spelende zoon (Owen Perry Weston) neemt ze je mee naar de mythische wereld van Anansi, de spin uit de Ghanese volksverhalen. Anansi is een egoïst, die er geen probleem mee heeft om zijn vrouw of een van zijn kinderen te beduvelen. Zolang hij er zelf maar voordeel bij heeft. ‘Eerst het vreten en dan de moraal’, lijkt hem wel op het lijf geschreven. Al kan dat wel eens anders uitpakken dan hij dacht…. Jong of oud, zwart of wit, geel of groen, de verhalen van moeder aarde zijn er voor iedereen. Tijdens de zomer van 2020 speelde ‘ANANSI’ voor het eerst in openlucht. Deze heerlijke vertelling en de straffe acteerprestatie van Ineke Nijssen spreken ook zonder theaterdecor tot de verbeelding.

... met het brede arsenaal aan stemmetjes en accenten van Nijssen, zeer levendig en amusant gebracht voor de jeugdige toeschouwers. Bovendien heeft ANANSI ook een mooie, haast romantische laag, die het stuk ook voor volwassenen de moeite maakt. (Magali Degrande – Het Nieuwsblad)

Regie: Gorges Ocloo / Tekst: Jeroen Theunissen / Bewerking tekst: Gorges Ocloo, Ineke Nijssen Spel: Ineke Nijssen / Muziek: Owen Weston, Ineke Nijssen, Gorges Ocloo

Cultuur
Activiteit voor kinderen