Acusada 20 uur

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
26.10.2020 - 20:00
€ 7,00
€ 5 KH Uitpas, EYCA / € 45 voor 10-beurten filmpas, enkel voor KH Uitpassers. Tickets te verkrijgen vanaf 1 uur voor aanvang van de film.

Wijziging bij ticketverkoop film - enkel voorverkoop: 050 630 430 of balie Scharpoord

Camila en Dolores zijn hartsvriendinnen. Camila maakt met haar smartphone een seksueel compromitterend filmpje van Dolores en post het. Hun vriendschap bekoelt. Een tijdje later wordt Camila na een feestje badend in het bloed teruggevonden. Daar Dolores de laatste persoon was die haar nog levend heeft gezien, is zij de hoofdverdachte.

Het jaar vóór het proces wordt Dolores belaagd door roddelpers en ze wordt volledig van de buitenwereld afgesloten in de villa van haar ouders. Samen met de beste en duurste advocaten bereiden ze minutieus haar verdediging voor. Of ze nu wel of niet schuldig is, doet er eigenlijk niet toe. Welk verhaal over haar onschuld zullen zij het beste verkocht krijgen aan het op sensatie beluste publiek? Maar als Dolores soms afwijkt van de voorgeschreven instructies van haar advocaten, wordt de spanning in de villa ondraaglijk.

'Acusada' is een sfeervolle, goed geacteerde gerechtsthriller; de kijker wordt voortdurend op het verkeerde been gezet. Met een precieze camera en vele close-ups weet de regisseur het claustrofobische gevoel weer te geven dat Dolores ervaart in haar luxegevangenis. Is zij echt onschuldig?

Een verhaal dat je langzaam inpakt.

Boyd van Hoeij – The Hollywood Reporter

2018 - Drama - 108 min.

Cultuur