'België, quo vadis? Wat na 2024?' / Dave Sinardet

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
11.08.2023 - 10:00
€ 15,00
Drankje na de lezing inbegrepen.

2024 wordt een politiek scharnierjaar.

Voor het eerst vinden tijdens hetzelfde jaar verkiezingen plaats voor álle bestuursniveaus: gemeenten, provincies, regio’s, België en Europa. Voor de politieke partijen staat er dus gigantisch veel op het spel, want in 2024 worden overal de machtsverhoudingen voor de volgende jaren vastgelegd. En die zullen mee de regeringsvormingen bepalen die partijen voor meerdere jaren aan de macht brengen of in de oppositie duwen.

Dave Sinardet is dan wel professor, maar ivoren torens zijn niets voor hem. Zijn missie en zijn passie: iedereen betrekken bij de politiek. In toegankelijke, kristalheldere taal koppelt hij wetenschappelijk inzicht aan terreinkennis van de Wetstraat.

Als professor politieke wetenschappen aan een Vlaamse en Franstalige universiteit (VUB en Saint-Louis) doorgrondt hij als geen ander het Belgische imbroglio in al zijn facetten.

Als onafhankelijke observator van het politieke reilen en zeilen komt hij scherp, kritisch en toch genuanceerd uit de hoek. En als dé academische expert over federalisme behoort hij tot het handvol mensen dat nog alle hoekjes en kantjes kent van onze staatsstructuur.

Cultuur