Zomerlezing: Heidi Ballet - "Beaufort 2021" - 4 aug

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
04.08.2021 - 10:00
€ 15,00
€ 12,50 KH Uitpas incl. drankje in CaféCultuur

Het thema van Beaufort 21 ligt in het verlengde van haar voorganger in 2018. Een terugkerend onderwerp in de kunstwerken van deze editie is hoe de mens onderhevig is aan de wil van de natuur. Als de hoogbouw aan de Kust af en toe de vraag oproept 'hoe heeft de mens de Kust veranderd', dan wordt de vraag nu omgedraaid: 'hoe heeft deze Kust de mens veranderd'. Dit perspectief lijkt meer gepast na een jaar van pandemie, aldus Heidi Ballet.

De werken zijn geïnspireerd door lokale verhalen, zowel uit de natuurlijke als de menselijke geschiedenis. Daarnaast benadrukken ze vergankelijkheid.

Beaufort 21 is doordrongen van het maatschappelijk momentum. Nu de limieten van het ecosysteem in zicht zijn, worden we steeds meer geconfronteerd met onze begrenzingen als mens. Het heersende beeld met de mens aan de top van de piramide geldt niet meer en een nieuwe houding ten opzichte van de natuur dringt zich op.

Heidi Ballet (°1979, Hasselt) werkt als onafhankelijk curator vanuit Brussel en Berlijn. Zij was ook curator van Beaufort 2018 en gast op de zomerlezingen 2018.

Cultuur