Zomerlezing "Take Five - Het leefstijlplan dat werkt" / Prof. Dr. De Keyser Filip

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
12.08.2022 - 10:00
€ 15,00
€ 12,50 KH-Uitpas, -26 jaar Drankje na de lezing inbegrepen.

‘Wat kan ik zelf doen om mijn gezondheid beter te maken?’ Veel mensen willen hun gezondheid graag in eigen handen nemen, maar algemene adviezen als ‘eet wat gezonder’ of ‘beweeg wat meer’ helpen hen niet echt vooruit. ‘Take Five’ staat voor een toegankelijk en inspirerend leefstijlplan. Het geeft een helder overzicht van de Big Five van een gezonde leefstijl: voeding, beweging, mind-set, zingeving en verbondenheid.

Het onderzoek naar een gezonde leefstijl zette een reuzenstap vooruit na de ontdekking van de ‘blauwe zones’, plaatsen op de wereld waar mensen langer gezond blijven en heel erg oud kunnen worden. De lessen uit de blauwe zones vormen niet alleen een hefboom om gezond te blijven en ziekte te voorkomen, maar evenzeer een sleutel om succesvoller om te gaan met een gezondheidsprobleem. De auteurs koppelen deze leefstijlkennis aan concrete acties en stellen een haalbaar actieplan voor, waarmee je onmiddellijk aan de slag kunt, op de manier die het beste bij jou past. Dat is de essentie van Take Five: een leefstijlplan dat je zelf invult en waarvan je het instapniveau zelf bepaalt.

Professor Filip De Keyser is reumatoloog met ruime praktijkervaring. Hij doceerde gedurende 20 jaar aan de Universiteit Gent en stond als stichtend voorzitter aan de wieg van het Fonds voor Wetenschappelijk Reuma Onderzoek. ‘Take Five’ schreef hij samen met Heidi Van de Keere, gezondheidsjournalist en master in de farmaceutische zorg. Samen schreven ze reeds eerder goed onthaalde boeken als ‘Klare kijk op reuma’, ‘Mensen met artritis’ en ‘Reumapositief’.

Boekentip

Take Five- het leefstijlplan dat werkt, Filip De Keyser en Heidi Van de Keere, 2021, Lannoo

Cultuur