Zondagbabbel met Geert Horsten

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
11.12.2022 - 10:00
€ 3,50
Incl. drankje in CaféCultuur

Geert Horsten is een duiveltje-doet-het al. Sinds 1995 runt ze samen met haar echtgenoot Jan Hannon, de familiezaak Grappe de Raisins. Met zijn bijna 100-jarig bestaan is deze delicatessenzaak een referentie in het Zoute. Samen met het volledige team leggen ze hier accenten op kwaliteit, versheid en gezondheid.

Maar ook buiten de winkel is Geert een gedreven persoon. Vanuit haar sociaal engagement en bekommernis om duurzaamheid werkt ze al jaren als vrijwilliger voor de ngo Trias. Dit bracht haar onder andere naar landen als Tanzania, de Filipijnen en El Salvador. Daarnaast zet ze ook graag haar deuren open voor kleinschalige onderneemsters uit verschillende landen en bezoekt ze met hen ondernemingen in Knokke-Heist en omgeving. Ze geeft ook opleidingen over voedselveiligheid en helpt de onderneemsters met het behalen van de nodige certificaten in eigen land, waardoor ze nog verder kunnen groeien.

Als voorzitter van de socioculturele organisatie Markant werkt ze ook graag met thema’s die de wereld boeien, maar evenzeer de sociale band tussen de leden aantrekken.

Mieke Ackx praat met deze onderneemster in hart en nieren, ook over haar rol als mama en oma.

Cultuur