11-juliviering 11 uur

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
11.07.2022 - 11:00
€ 2,00
Inschrijven verplicht vanaf 1 juni 2022 via cc.ticket@knokke-heist.be of T 050 630 430 – De plaatsen zijn beperkt.

Officiële plechtigheid Vlaamse Feestdag met optreden van Els Dottermans, Andrea Croonenberghs & Barbara Dex

Op maandag 11 juli om 11 uur wordt in het Cultuurcentrum Scharpoord ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag op 11 juli een officiële plechtigheid gehouden met de verwelkoming van Burgemeester Piet De Groote. Na het welkomstwoord worden enkele Vlaamse liederen gezongen waarna een optreden volgt van Els Dottermans, Andrea Croonenberghs & Barbara Dex. Drie vrouwen zingen Boudewijn de Groot. Elk op hun eigen manier en met de goedkeuring van de Meester zelf, vertolken drie zangeressen zijn werk vanaf 1965 tot nu. Drie unieke stemmen, drie unieke interpretaties. De vrouwen vertoeven bovendien in uitstekend gezelschap, want niemand minder dan Marcel (zoon van) de Groot begeleidt op gitaar. Uiteraard is er ook de voltallige band om het geheel compleet te maken. Met de prachtige teksten van Boudewijn zelf, maar ook met die van Lennaert Nijgh, Herman Pieter de Boer en Freek de Jonge. Akoestische nummers, stevige nederpop en heerlijk rockende nummers wisselen elkaar af. De zangeressen zingen samen en apart en laten u zo optimaal genieten van het prachtige oeuvre van Boudewijn de Groot, live met 5 muzikanten.

De 11-juliviering wordt traditioneel afgesloten met een lied van de Vlaamse Gemeenschap, onder artistiek toezicht van Tony Venneman, met daarna een receptie.

Inschrijven verplicht vanaf 1 juni 2022 via cc.ticket [at] knokke-heist.be of T 050 630 430 – 2 euro reservatiekosten. De plaatsen zijn beperkt.

Cultuur
Concerten
Party