Concerto pour deux clowns - circusproductie / Les Rois Vagabonds 20 uur

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
18.02.2022 - 20:00
€ 13,00
€ 10 KH Uitpas, - 26 jarigen, groepen +10 pers

Een topvoorstelling met mime, acrobatie, bijzondere effecten en klassieke muziek

Vivaldi, Strauss en Bach staan op het programma, maar in deze voorstelling zijn de muzikanten verrassend genoeg… twee clowns!

Les Rois Vagabonds, ‘dichters in actie’ volgens schrijver Henry Miller, zijn een vreemd stel. Een mooie, in-witte-poederdoos-gevallen aristocrate, met viool en zeventiende-eeuwse pruik ontmoet een onhandige boerenkinkel. Met rode neus, schmink en extravagante kostuums laten ze het publiek lachen, maar tegelijk tonen ze iets diepers. Ze nemen ons mee in een verhaal over het leven, over onze menselijke onhandigheden, verdriet en blijdschap, de liefde en de dood… En tonen ons zo een stukje van ons ‘mens’-zijn.

Laat je dus niet in het ootje nemen. Deze clowns zijn niet van gisteren. Het zijn top-mimespelers, geniale komieken, hilarische acrobaten en virtuoze muzikanten. In 2013 wonnen ze de Publieksprijs in Avignon en toeren sindsdien de wereld rond met hun ‘Concerto pour deux clowns’.

In ‘Concerto pour deux clowns’ spelen Julia Moa Caprez en Igor Sellem op buitengewoon muzikale wijze met theatertradities en -clichés. En bovenal met het publiek. De circusacrobatiek die zij daarbij inzetten oogt spectaculairder dan zij in wezen is, maar is meer dan effectief. Zo bewijst het Franse gezelschap Les Rois Vagabonds dat met het aan de commedia dell’arte ontleende duo witte clown en Augustus wel degelijk nog altijd een avontuurlijke voorstelling is te maken. […] Er is geen duidelijk verhaal en de voorstelling bestaat eigenlijk uit een reeks losse acts, maar door voortdurend terugkerende elementen en kleine variaties daarop, ontstaat in de hoofden van de toeschouwers wel een verhaal. Over ambitie en jaloezie, haat en liefde, ernst en spot. De losse scènes gaan daarbij naadloos in elkaar over.

(Henri Drost – theaterkrant.nl)

Van Julia Moa Caprez en Igor Sellem

Met Julia Moa Caprez en Gregoire Fourestier

Techniek: Sacha Pinget en Florian Euvrard

Productie: Les Rois Vagabonds

www.lesroisvagabonds.com

Cultuur
Concerten