De jaren van verstand / Thomas Smith

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
06.08.2021 - 20:00
€ 16,00
€ 13 KH Uitpas, - 26 jarigen, groepen +10 pers

Met zijn energieke publieksinteractie en sublieme gedachtesprongen houdt Thomas Smith al 18 jaar verschillende generaties op het puntje van hun stoel. In 'de jaren van verstand' komt hij geen levenslessen dicteren, maar stelt hij zijn eigen hersenkronkels en gedragingen in vraag.

Terwijl je dit leest, heb je ongetwijfeld allerlei gedachten in je hoofd: ‘We kennen Thomas Smith al’, ‘Gaat hij weer impro doen?’, ‘Ik moet nog naar de winkel’ … Drie gedachten per seconde, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. De hele dag door. De kans is groot dat je die gedachten ook voor waar aanneemt en ernaar handelt.

Maar wat als je dat eens niet zou doen?

Thomas heeft voor zichzelf onderzocht wat de bouwstenen van zijn verstand en persoonlijkheid zijn. Hij ontdekte ook dat er een aapje in zijn hoofd zit, dat dikwijls vanuit angst handelt en dromen in de weg staat. Willen we tot de jaren van verstand komen, dan is de opdracht simpel: laat dat aapje niet de baas zijn.

Zijn vorige voorstelling 'Strak' werd door pers (5-sterren) en publiek lovend ontvangen. Bij Thomas pruttelde en borrelde er echter nog veel meer onder de oppervlakte. Hij voelde de drang om dieper te graven. Het was tijd voor 'De jaren van verstand'!

Cultuur