De Kleine Prins / Luk De Bruyker 20 uur

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
09.02.2024 - 20:00
€ 16,00

Naar aanleiding zijn 70ste verjaardag reist Luk De Bruyker voor het laatst met een ‘Taptoe’ productie langsheen de culturele centra.

Het professionele Theater Taptoe gezelschap startte in 1978 met de montering van ‘De Kleine Prins’ naar de gelijknamige bestseller van Antoine de Saint-Exupéry. Freek Neirynck bewerkte het boek voor poppen en acteurs, François Glorieux schreef de muziek en heel wat bekende acteurs (Yvonne Lex, Jo De Meyere, Luc Philips...) gaven stem aan de diverse personages.

Als sluitstuk van een carrière van meer dan 50 jaar herwerkte Luk De Bruyker nu de bestseller tot een ‘solo’ met De Kleine Prins als pop en de figuren op de vele planeten en in de woestijn als schimmen.

Taptoe werkte hiervoor samen met Agnese Meroni van het internationaal befaamde Italiaanse schimmentheater ‘Gioco Vita’.

Luk De Bruyker vertelt en breng alle figuren tot leven. De setting is een planetarium en Alain Ongenaet laat de hele machinerie tot leven komen.

De originele muziek van François Glorieux werd door Bart Beys ‘opgepoetst’, maar past nog steeds wonderwel in ons tijdsbeeld. Het wordt een erg visuele productie in de gekende Taptoe stijl.

De voorstelling wordt voorafgegaan met een film over leven en werk van Luk met als titel ‘Leef je Droom’, een documentaire van circa 50 minuten gemaakt door de Gentse cineast Rudy Van Hoorde.