Kleine Helden / Rudi Vranckx, Wigbert, Elsje Helewaut, Gertjan Van Hellemont & Serge Feys 20 uur

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
22.12.2023 - 20:00
€ 23,00

"Een ontdekkingsreis langs 35 jaar oorlog, bevrijding, verzet en hoop. In al die jaren ben ik op zoek gegaan naar de stem van kleine helden in hun moedige bescheiden daden van verzet, druppels op de gloeiend hete plaat.

Vaak, bijna altijd, in de duisternis van de nacht, klinkt er daarbij muziek. Soms weemoedig, vaak opstandig. Het is een taal die ons allemaal verbindt. Laat me u meenemen op een tocht vol verhalen, getuigenissen, herinneringen van jaren aan het front. Van de val van de muur tot Oekraïne, een persoonlijke geschiedenis in muziek en beeld." - Rudi Vranckx

Rudi Vranckx is een Belgisch oorlogsjournalist die werkt voor VRT Nieuws. Al ruim een kwarteeuw volgt hij voor de VRT oorlogen en conflicten en maakte hij documentaires voor Canvas.

Vranckx ontving voor zijn werk als oorlogsverslaggever in conflictgebieden de Carnegie Wateler Vredesprijs 2018. In 2019 kreeg Vranckx ook een eredoctoraat van VUB en ULB.

In de beklijvende voorstelling "Kleine Helden" selecteert verteller Rudi Vranckx samen met muzikanten Wigbert, Elsje Helewaut (Elisa Waut), Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs, The Bony King Of Nowhere) en Serge Feys (Arno ...) passende songs bij zijn aangrijpende verhalen en beelden. Liederen van bijv. Billy Joel, John Lennon, Patti Smith, Phil Collins, Procul Harum, Billie Holiday en ook een vleugje Bach.

In "Kleine helden" geeft dit gezelschap een gezicht en een stem aan gewone mensen die in de moeilijkste omstandigheden boven zichzelf uitstijgen en het verschil maken in hun eigen leven en dat van anderen. Een inspirerende voorstelling vol hoop.

COPYRIGHT Kathie Danneels

Cultuur