Level Q (8+) / Lap 20 uur

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
26.02.2022 - 20:00
€ 9,00
€ 6 KH Uitpas, - 26 jarigen, groepen +10 pers

‘Level Q’ is een theatrale dansvoorstelling waar vier spelers tot het uiterste gaan. Spelen ze samen, elk voor zich of zit er een saboteur in het spel? Ze tasten elkaars grenzen en die van het publiek af.

Door de samensmelting van dans, theater en circus is dit een zeer fysieke voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar. Het theatergezelschap LAP liet zich inspireren door het kijkplezier dat mensen beleven bij verschillende spelen, spelprogramma’s en sportwedstrijden. ‘Level Q’ wil het competitieve aspect van ‘winnen en verliezen’ uitdiepen en in vraag stellen.

De spelletjes die in de voorstelling aan bod komen zijn herkenbaar voor iedereen. Van ‘Fortnite’ tot ‘The Sims’ tot typische balsporten. Ook volwassenen kunnen van ‘Level Q’ genieten volgens actrice Dafne Maes: “Soms begrijpen kinderen iets wat de volwassenen dan weer niet zien, en omgekeerd. Het stuk is heel open voor eigen interpretatie.”

“Het jonge grut herkent de hyperkinetische en dolkomische bewegingstaal onmiddellijk – in die zin is Level Q een ideale introductie tot abstracte dans … Met de fluo-esthetiek, knotsgekke humor en complexe dansmoves ligt de funfactor hier sowieso erg hoog.” (De Standaard ***)

Cultuur
Activiteit voor kinderen