Miniaturen / Junior Ballet Antwerp 20 uur

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
11.03.2022 - 20:00
€ 23,00
€ 20 KH Uitpas, - 26 jarigen, groepen +10 pers

Junior Ballet Antwerp, een groep hoogopgeleide pre-professionele jonge dansers uit alle hoeken van de wereld, heeft zich verbazingwekkend snel bewezen als een belangrijke speler binnen de Belgische/Vlaamse dansscène.

In navolging van hun eerste grote succes - het frisse en originele SEASONS 4.0 - wordt met MINIATUREN opnieuw de grote verscheidenheid aan stijlen, choreografieën en innovatie onderstreept, stilaan hét handelsmerk van dit veelzijdig gezelschap!

De nadruk ligt op een eclectisch repertoire - een mix van klassiek en modern, die er voor zorgt dat de vraag naar hedendaags ballet op het hoogste technische en artistieke niveau wordt ingevuld.

Dit nieuwe programma brengt werken samen van zowel bekende choreografen als van aanstormend talent! Het omvat oa een creatie van JBA’s artistieke beschermheer David Dawson, wereldwijd bekend voor zijn briljant innovatieve choreografieën die de grenzen van ballet hebben opengegooid, evenals een creatie van onze dynamische in-huis choreografe Altea Nuñez.

De gevarieerde soundscapes van oa Philip Glass en Max Richter dragen er tenslotte toe bij dat dit kleine juweeltje niet anders kan dan bevallen in kringen van zowel enthousiaste jongeren als van meer kritische en ervaren dans- en muziekliefhebbers.

Cultuur