Tir Arthur / Warre Borgmans & Bo Spaenc 20 uur

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
04.11.2023 - 20:00
€ 18,00

Arthur Van Hooylandt (Warre Borgmans) baat op de kermis de schietbarak Tir Arthur uit. Hij is het gewoon dat er van alle kanten op hem wordt geschoten. Hij incasseert en blijft incasseren. Tot het hem te veel wordt. Dan schiet hij terug. Figuurlijk, maar ook letterlijk.

Tir Arthur is een bloedernstig stuk waarin, juist daarom, kolossaal veel gelachen wordt. Tir Arthur baadt in uitbundige en nostalgische kermismuziek, maar evengoed in duistere tonen van de film noir. Een muziektheater met veel woorden en teksttheater met veel muziek.

Bo Spaenc maakt een strak compositiekader, mét ruimte voor improvisatie. Samen met Johan Vandendriesche ondersteunen, ontregelen en overdonderen ze Warre Borgmans én het publiek.

Vlaminck vertelt - in een heel authentieke taal - een op ware feiten gebaseerd familieverhaal, met duistere intriges en verdoken geheimen, dramatisch beklijvend en ook met humor, gesitueerd in de kermiswereld.

Bo Spaenc en Erik Vlaminck werkten reeds samen voor Miranda van frituur Miranda, en voor de Wattman.

Erik Vlaminck maakte furore met zijn roman Suikerspin. In Tir Arthur worden we geconfronteerd met Arthur Van Hooylandt, een van de hoofdpersonages uit Suikerspin. Vijftien jaar later is Arthur nog steeds wie hij was: een egocentrische bullebak die alles en iedereen in het vizier neemt.

Credits

Spel: Warre Borgmans

Compositie en muziektheatraal concept: Bo Spaenc

Tekst: Erik Vlaminck

Live muziek: Bo Spaenc en Johan Vandendriessche

Coach: Johan Van Assche

Kostuums: Chris Snik

Scènebeeld, licht, klank & techniek: Dries Bellinkx

In co-productie met schouwburg Noord en Taxshelter PerPodium

Met dank aan de Vlaamse Gemeenschap

Cultuur