AFGELAST De reuzendoder van Ernest Hemingway / Lois Brochez, Clara Cleymans, Mieke De Grootte, Dahlia Pessemiers-Benamar En Geert Van

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
30.01.2021 - 20:00
€ 18,00
€ 15 KH Uitpas, EYCA, groepen +10 pers

Tickets zijn enkel telefonisch (T 050 630 430) of via de balie van Scharpoord te verkrijgen.

Op die manier kunnen we alles op een veilige manier indelen. Online verkoop is momenteel niet mogelijk omwille van organisatorische redenen.

Ernest Hemingway staat bekend als schrijver van ‘The sun also rises’ en ‘The old man & the sea’, Nobelprijswinnaar en notoire vrouwenverslinder. Maar iedereen wist ook dat Hemingway wel wat alcohol kon verzetten. Hij had eigenlijk maar twee regels: niet tijdens het schrijven en niet voor de middag. Daarnaast was alles mogelijk. Maar waarom zo’n excessief drankgebruik? Waarom leek hij zichzelf zo te willen verwoesten?

In één van zijn bekende brieven schreef hij: “Alcohol was de Reuzendoder, waar ik zo vaak niet buiten heb gekund; of althans graag buiten had gekund.”

Met dit citaat ging Thomas Janssens op zoek naar de reuzen waar Hemingway tegen vocht. Hij schreef een nieuwe tekst waarin hij de belangrijkste getuigen aan het woord laat: Hemingways vrouwen. Samen met een topcast brengt hij een kroniek van een morbide verslaving.

Concept, tekst, regie: Thomas Janssens

Spel: Lois Brochez, Clara Cleymans, Mieke De Grootte, Dahlia Pessemiers-Benamar en Geert Van Rampelberg

Scenografie: Mikaël Wellens

Licht en geluid: Katrijn Roels

In coproductie met: Het Laatste Bedrijf en Arenbergschouwburg

Met ondersteuning van: Literatuur Vlaanderen // Belgische Tax Shelter Maatregel voor podiumkunsten // VAD en TeGek?!

Cultuur