AFGELAST: Land van de glimlach / Vlaams Muziektheater

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
02.04.2021 - 20:00
€ 26,00
€ 23 KH Uitpas, EYCA, groepen +10 pers

Tickets zijn enkel telefonisch (T 050 630 430) of via de balie van Scharpoord te verkrijgen.

Op die manier kunnen we alles op een veilige manier indelen. Online verkoop is momenteel niet mogelijk omwille van organisatorische redenen.

Succesoperette van Franz Lehár

Lisa, de dochter uit een adellijke Weense familie, wordt verliefd op de Chinese prins Sou Chong en verlaat Wenen om hem te volgen naar China. Daar worden beiden zich bewust van de onverenigbaarheid van hun karakters en de onoverkomelijke verschillen tussen de westerse en oosterse cultuur. Die tegenstellingen leiden tot een bitter conflict en het tragische einde van hun liefdesverhaal. Lisa’s exotische droom vervliegt, en verteerd door heimwee naar haar vroegere leventje, keert ze ontgoocheld terug naar haar mooie blauwe Donau. De prins blijft alleen achter en tracht zijn pijn te lenigen met een “Immer nur lächeln”, zoals de Chinese gewoonte het volgens het toenmalige clichébeeld voorschreef, altijd maar lachen of glimlachen, wat er in het leven ook moge gebeuren.

Andere onverwoestbare aria’s uit deze operette zijn “Meine Liebe, deine Liebe, die sind beide gleich” en “Dein ist mein ganzes Herz !”

Cultuur