AFGELAST Toernee Mondial on Stage 2021 / April Verch

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
06.02.2021 - 20:00
€ 18,00
€ 15 KH Uitpas, EYCA, groepen +10 pers

VOORSTELLING IS OMWILLE VAN COVID19 AFGELAST

Tickets zijn enkel telefonisch (T 050 630 430) of via de balie van Scharpoord te verkrijgen.

Op die manier kunnen we alles op een veilige manier indelen. Online verkoop is momenteel niet mogelijk omwille van organisatorische redenen.

Al meer dan 20 jaar toert de Canadese April Verch langs festivals en cultuurhuizen over de hele wereld om ze de wereld van Ottawa Valley country en bluegrass muziek te leren kennen. Een liveoptreden van April Verch is een klein spektakel op zich: ze zingt, stepdanst en speelt viool op een bijna bovenmenselijke manier. Soms apart, soms combineert ze feilloos dansen, spelen en zingen tegelijk!

Haar typische countrystem is delicaat en krachtig tegelijk. Dat kan je horen op een van de twaalf studioalbums die ze, naast het fulltime toeren, heeft opgenomen. En toch blijft April Verch daar allemaal heel bescheiden over. Je zal haar niet horen opscheppen over hoe Rolling Stone Magazine haar tipte als een van de beste dingen die ze op het Canadees MerleFest festival hadden gezien. Of hoe ze op de Olympische Spelen met vijf andere violisten in de ceremonie mocht spelen. Nee, voor April draait het allemaal om mensen verbinden via de tradities van haar volk en haar muziek: "Het gaat om het samenkomen om het dagelijkse leven te vieren, door middel van muziek. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje."

Cultuur
Concerten