AFGELAST Wat we normaal niet horen / Laura van Dolron

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
22.01.2021 - 20:00
€ 16,00
€ 13 KH Uitpas, EYCA, groepen +10 pers

Tickets zijn enkel telefonisch (T 050 630 430) of via de balie van Scharpoord te verkrijgen.

Op die manier kunnen we alles op een veilige manier indelen. Online verkoop is momenteel niet mogelijk omwille van organisatorische redenen.

We hebben allemaal een verhaal, maar niet elk verhaal wordt genoeg gehoord. Stand-up filosofe Laura van Dolron vroeg Het Zuidelijk Toneel haar op blind dates te sturen om te spreken met mensen die je normaal niet hoort.

Ze ontdekte verhalen die wondermooi, soms verdrietig of pijnlijk en vaak hoopvol zijn.

Van Dolron ontmoette mensen in onder andere een tbs-kliniek, een hospice, bij de AA en in een dagopvang voor dakloze illegalen.

“Deze mensen hebben een indrukwekkend levensverhaal en zullen zelden aan talkshowtafels komen. De schreeuwers laten zich wel horen, maar de mensen die de macht of de behoefte niet hebben om zich te uit te spreken, hebben vaak meer zinnigs te vertellen.”

De voorstelling is een reisverslag, een inspirerende monoloog doorspekt met fragmenten waar Laura reflecteert met de mensen die ze ontmoette. Ze deelt het podium in afwisselende samenstellingen, maar telkens met vaste gasten Marcio Da Silva en Steve Aernouts. Frank van Kasteren zorgt voor de livemuziek.

Cultuur