Gesprek met de regen / Het Nieuwstedelijk

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
08.12.2018 - 20:00
€ 18,00
€ 15 KH Uitpas, BILL, groepen +10 pers

THEATER

Er is een inleiding voorzien om 19 uur.

"Een man en een vrouw verliezen hun dochter. Daags nadien krijgt de vrouw een aanbieding om in Singapore aan de slag te gaan als onderzoekster in de nanotechnologie. Ze besluiten voor het leven te kiezen. Ze laten alles achter en verhuizen naar Azië. Tijdens wandelingen door de moessonregens, meent de man zijn dochter op te merken. Met haar te kunnen spreken. Hij ziet haar woorden in de regendruppels. Het geeft hem kracht. Hij neemt zijn vrouw mee uit het labo de moesson in.

Na bejubelde politieke stukken zoals recent ‘Groupe Diane’ gaat Stijn Devillé voor de eerste keer een erg persoonlijk verhaal te lijf, gebaseerd op de emoties en gedachten na een bijna-dood ervaring met zijn kind.

De man zal daadwerkelijk gesprekken met de regen voeren. Daarvoor ontwikkelt Het nieuwstedelijk met het e-Media Research Lab van de KU Leuven een regenprinter.

Een computer stuurt tekst en beeld naar de regenprinter. Die hangt vier meter boven het toneel en bestaat uit talloze ventielen op een rij. De ventielen sluiten en openen tot 44 keer per seconde, waardoor afzonderlijke regendruppels pixels worden. Zo kan je met water printen.

Spel Tom Van Bauwel & Sara Vertongen

Muziek Gerrit Valckenaers & Geert Waegeman

Cultuur