Romeo and Julia / Theater De Toekomst

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
18.01.2019 - 20:00
€ 16,00
€ 13 KH Uitpas, BILL, groepen +10 pers

THEATER

"Romeo en Julia", geschreven in 1595 door William Shakespeare, is hét ultieme verhaal van de liefde: voor allen die liever zelf sterven dan hun liefde te laten sterven. Van de liefde die zichzelf via de dood vereeuwigt, omdat ze geen tijd kreeg om beleefd te worden.

Met 4 speelvogels-acteurs (mannen en vrouwen) en met heel veel schwung, brengt Theater De Toekomst deze ‘Meest Uitmuntende en Beklagenswaardige Tragedie’ op de planken. Lekker morrelen aan theatercodes, goed wat schmieren en zàlig poëtisch gaan!

In een frisse hedendaagse vertaling met volle respect voor het origineel, passeert zowat alles de revue: pikante verzen, flitsende zwaarden, burleske humor en onweerstaanbare passie. Ontembare levensvreugde, lijken die vallen als vliegen en de grenzeloze liefde die dit alles overwint tot in de dood, alles heeft Romeo en Julia in zich.

In deze versie geen effecten en geen gedoe maar spelen, spelen, spelen dat de stukken er van af vliegen, pure Shakespeare, 85 minuten weergaloos theater!

Wat ben jij? Capulet of Montague?

Cultuur