Cirque du Soleil - KURIOS

Eventsite T.H.V. Natiënlaan 202
Natiënlaan 202
,
8300 Knokke-Heist
27.07.2023 > 27.08.2023
€ 39,00

KURIOS™ – Het Rariteitenkabinet

KURIOS is een duizelingwekkende ontsnapping aan de werkelijkheid. Het is een verbluffend spektakel, dat een feestelijk, op steampunk geïnspireerd universum onthult en waar het onverwachte achter elke hoek schuilt. Toeschouwers kunnen zich verwachten aan een mix van halsbrekende acrobatie met een verfrissend vleugje poëzie, schitterende muziek én de nodige humor.

KURIOS speelt zich af in een alternatief maar vertrouwd verleden, in het mechanische lab van een Vorser die ervan overtuigd is dat er een verborgen, onzichtbare wereld bestaat - een plaats waar de gekste ideeën en de grootste dromen wachten. Zodra de Vorser erin slaagt de deur naar deze wereld van wonderen te openen, komt de tijd volledig tot stilstand en valt een opgewekte cast van buitenaardse personages zijn curiosakast binnen, waardoor zijn geïmproviseerde creaties één voor één tot leven komen. Terwijl het zichtbare onzichtbaar wordt en de perspectieven veranderen, barst KURIOS uit in een feest van kracht en verbeelding.

Sinds de wereldpremière in 2014 in Montréal werd KURIOS al meer dan 2.000 keer opgevoerd in 30 steden. Meer dan 4,5 miljoen toeschouwers bewonderden het spektakel. Aan de productie nemen 50 acrobaten, acteurs, muzikanten en zangers uit 17 landen deel. Deze cast wordt ondersteund door 122 technici en medewerkers uit 27 landen.

PRAKTISCH

- De voorstellingen lopen van 27 juli t.e.m. 27 augustus, telkens van woensdag t.e.m. zondag. Er zijn 1 à 2 voorstellingen op een dag, om 17 uur en/of 20.30 uur. Een voorstelling duurt ongeveer 125 minuten.

- Tickets zijn vanaf 10 maart te koop via de website van Cirque du Soleil. Let wel: betaling enkel mogelijk met American Expres, Mastercard en Visa. 
De toeristische infokantoren (Zeedijk 660 & Pannenstraat 138) bieden ondersteuning om tickets via de website van Cirque du Soleil aan te kopen. 
Tijdens het evenement (27 juli t.e.m. 27 augustus) kan je tickets kopen aan de ticketbox op de eventlocatie zelf.

- Kom naar de voorstelling met je fiets of met het openbaar vervoer. Bus 41 en 44 vertrekken aan het station in Knokke en stoppen aan de halte van Cirque du Soleil. Een autoparking is aanwezig maar slechts in beperkte mate.

Cultuur
Activiteit voor kinderen