Culinaire fietstocht met gids

Toerismekantoor Knokke
Zeedijk-Knokke 660
,
8300 Knokke-Heist
14.06.2023 > 23.08.2023 - 09:00 > 13:30
€ 39,00
Reserveer je tickets op voorhand!

CULINAIRE FIETSTOCHT MET GIDS

Je kan langs de fietsroute én in de Zwinstreek ook écht van de middeleeuwen gaan proeven, letterlijk! Uit opgravingen en na het uitpluizen van oude toltarieven, kwamen verrassende resultaten naar boven over de middeleeuwse keuken. Foodarcheoloog Jeroen van Vaerenbergh nam een duik in die overvolle voorraadkast van de middeleeuwse Zwin. Hij werkte op maat met een 30-tal streekproducenten, ijsjesmakers, brouwers,... maar ook met bistro's, restaurants, b&b's,... om met middeleeuwse ingrediënten hedendaagse creaties te maken of om mee te zoeken naar de verborgen middeleeuwen in bestaande producten.

Tijdens deze fietstocht stop je bij Hotel St Pol waar je kan smullen van een uitgebreid ontbijtbuffet met ruime keuze aan versgebakken ontbijtkoeken, diverse soorten broodjes, een verse fruitsalade, knapperige granola's, noten, yoghurt, diverse vruchtensappen, vegetarische opties en heerlijke koffiebereidingen zoals cappuccino, latte macchiato of één van onze verschillende losse theesoorten.

In samenwerking met foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh heeft Hotel St Pol middeleeuwse gerechten samengesteld, waarmee je wordt meegenomen op een culinaire reis door de Middeleeuwen van de Zwinstreek.

De lokale producten zorgen voor een authentieke smaakbeleving en dragen bij aan duurzaamheid. Proef het Knocks Polderbrood, de Confituren van Zoetepolder of de yoghurt en Hollandse vlaai van de Heerenhoeve in Oostburg.

PRAKTISCH

De fietstocht met gids gaat tweewekelijks door op woensdag en start om 9 uur. We rijden eerst naar Hotel St Pol waar de deelnemers genieten van een uitgebreid ontbijt. Na het ontbijt zetten we de tocht verder langs de Verdwenen Zwinhavens.

Vertrek: Dienst Toerisme (Zeedijk 660, kant Lichttorenplein) om 9 uur.

Afstand: +/- 40 km.

Duur: De begeleide fietstocht duurt tot ongeveer 13.30 uur.

Prijs: € 39 per persoon

Reserveer je tickets op voorhand! Tickets kunnen aangekocht worden aan de balies bij Toerisme Knokke-Heist of online.

We raden aan om met de elektrische fiets mee te rijden.

 

Fietsen
Natuur
Cultuur