Geleide avondnatuurwandeling in het Vlaams natuurreservaat 'de Zwinduinen'

Oosthoekplein
Oosthoekplein 21
,
8300 Knokke-Heist
05.08.2020 - 19:30
€ 2,50
Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin. Kinderen onder de 12 jaar gratis

Thema: Avondleven in het duin onder de volle maan

Een avondwandeling door een gevarieerd en rijk natuurgebied is altijd een bijzondere beleving. Terwijl het nog vòòr zonsondergang is, kijken we onder andere naar de flora en hoe de natuur zich voorbereidt op de nacht. Naarmate de avond vordert kijken we meer uit naar mogelijks ontwakend nachtleven. Bij heldere hemel zal de volle maan ons voldoende licht bezorgen om zelfs na volledige schemering voldoende te zien om mogelijks een en ander waar te nemen.

Onder andere de meeste zoogdieren zijn avond- of nachtactief en we hopen natuurlijk op een ontmoeting met een af ander zoogdier buiten Wild konijn. Met behulp van batdetector pogen we ook enkele vleermuizen te zien te krijgen.

In het gebied is de laatste jaren ook de nachtactieve Rugstreeppad uitgezet en een ontmoeting met deze diertjes is dan ook niet uitgesloten. In de braamstruwelen kijken we ook uit naar jonge Boomkikkertjes die intussen de duinpoelen verlaten hebben.

En op een avondtocht is het uiteraard steeds mogelijk om een jagende uil tegen te komen. Zowel Bosuil, Ransuil als Steenuil kunnen in het gebied aanwezig zijn.

Praktisch: Eigen mondmasker & voorinschrijving 24 uur voor aanvang wandeling via website www.natuurexploratie.be verplicht. Voor niet-leden voorafbetaling deelnameprijs door storting op rekening verplicht (zie info website). Verrekijker en eventueel loep aangeraden.

Organisatie: Natuurexploratie – www.natuurexploratie.be

Gids: Patrick Demaecker - tel. 050 519 101 of 0475 407 929

Wandelen
Natuur