Geleide natuurwandeling in het Vlaams natuurreservaat 'Sashul' - 20 aug

Kleine vuurtorentje einde Zeedijk Heist
Zeedijk-Heist 64
,
8300 Knokke-Heist
20.08.2021 - 09:30
€ 2,50
Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin. Kinderen onder de 12 jaar gratis

Organisatie: Natuurexploratie – www.natuurexploratie.be

Thema: Vroege ochtendvogels: Een foerageer- en rustgebied voor doortrekkers

Praktisch: Eigen mondmasker & voorinschrijving uiterlijk vòòr 22 uur de dag vòòr de wandeling via website www.natuurexploratie.be verplicht. Voor niet-leden voorafbetaling deelnameprijs door storting op rekening verplicht (zie info website). Verrekijker en eventueel loep aangeraden.

Gids: Patrick Demaecker: 050 519 101 of 0475 40 79 29

In dit tussen dijken ingesloten gebied met een microklimaat treffen we nog heel wat planten van het duinmilieu in bloei. In de tijdens de winter vochtige stukken staat nu Watermunt, Heelblaadjes & Rode ogentroost nog volop in bloei. In de droge schrale graslanden vinden we zeldzaamheden als Geelhartje.

Dit zorgt ervoor dat ook heel wat insecten, zoals vlinders en zweefvliegen in het gebied aanwezig zijn.

Tijdens de nazomertrek vertoeven ook dikwijls doortrekkende zangvogeltjes in dit gebied, die zich te goed doen aan de zoete bessen van vlier en braam of de rijke insectenweelde. Tijdens een morgenwandeling als het gebied nog rustig is, treffen we er soms ook steltlopers aan die in het gebied overnacht hebben.

Het microklimaat van dit gebied lokt ondermeer ook doortrekkende libellen aan, zoals de Bruinrode heidelibel en de prachtige Paardenbijter, die hier langs de boom- en struikrijen jagen en op hun beurt belagers zoals de Boomvalk naar dit gebied lokken.

Wandelen
Natuur