Geleide natuurwandeling in het Vlaams natuurreservaat 'Sashul'

Kleine vuurtorentje einde Zeedijk Heist
Zeedijk-Heist 64
,
8300 Knokke-Heist
29.08.2021 - 14:00
€ 2,50
Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin. Kinderen onder de 12 jaar gratis

Organisatie: Natuurexploratie – www.natuurexploratie.be

Thema: Nazomertrek

Praktisch: Eigen mondmasker & voorinschrijving uiterlijk vòòr 22 uur de dag vòòr de wandeling via website www.natuurexploratie.be verplicht. Voor niet-leden voorafbetaling deelnameprijs door storting op rekening verplicht (zie info website). Verrekijker en eventueel loep aangeraden.

Gids: Patrick Demaecker: 050 519 101 of 0475 40 79 29

In de nazomer is het volop trek van zangvogeltjes, die de kustlijn volgen als een duidelijk afgebakende trekroute. De smalle groene en voedselrijke strook van Sashul vormt een uitstekende rustplaats alvorens het open en gevaarlijke gebied van de achterhaven over te steken op hun verdere trek naar het zuiden. Vooral de haag en bomenrij met talrijke diverse inlandse soorten langs de oostzijde van het gebied vormen hier een goede en voedselrijke beschutting om wat te rusten en de vetreserves aan te vullen alvorens verder te trekken.

Uiteraard zijn ook de soorten aanwezig die we hier het ganse jaar door kunnen aantreffen, zoals de Kneu, Cetti’s zanger, Grote bonte & Groene specht.

Verder hebben we ook aandacht voor de talrijke nog bloeiende planten van dit kalkrijke, zandige gebied en de rijke insectenwereld die zij aantrekken.

Maar ook doortrekkende libellen zijn hier in deze periode in vrij grote aantallen aan te treffen dankzij het heersende microklimaat tussen de bermen van dit oud opgespoten terrein. Vooral de Paardenbijter, de Gewone oeverlibel en diverse soorten van de heidelibellen zijn hier nu aanwezig.

Wandelen
Natuur