Geleide natuurwandeling in het Vlaams strandreservaat 'de Baai van Heist'

Kleine vuurtorentje einde Zeedijk Heist
Zeedijk-Heist 64
,
8300 Knokke-Heist
06.08.2020 - 09:30
€ 2,50
Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin. Kinderen onder de 12 jaar gratis

Thema: Het zomert in slik en schorre.

Met het einde van het broedseizoen is ook het laagstrand van de Baai weer toegankelijk en kan een volledige rondwandeling gemaakt worden. We bekijken de vegetatie van het aangroeiende en embryonale duin, en slik en schorre. Augustus is tot nog toe de hoofdbloeiperiode van de schorre, maar met de klimaatverandering merken we wel dat o.m. Lamsoor steeds vroeger in bloei komt.

Uiteraard hebben we ook aandacht voor eventuele, eerste doortrekkende steltlopers die reeds op terugtocht zijn uit hun broedgebieden in het hoge noorden, zoals de Regenwulp.

In deze periode staat in de embryonale duinen onder andere de prachtige en vrij zeldzame Blauwe zeedistel nog in volle bloei, evenals de al even zeldzame Zeewolfsmelk. In de Baai van Heist zijn deze twee soorten evenwel vrij abundant aanwezig. De schorre kleurt hier en daar dan weer paars door het bloeiende Lamsoor.

Praktisch: Eigen mondmasker & voorinschrijving 24 uur voor aanvang wandeling via website www.natuurexploratie.be verplicht. Voor niet-leden voorafbetaling deelnameprijs door storting op rekening verplicht (zie info website). Verrekijker en eventueel loep aangeraden.

Organisatie: Natuurexploratie – www.natuurexploratie.be

Gids: Patrick Demaecker - tel. 050 519 101 of 0475 407 929

Wandelen
Natuur