Internationaal Stripfestival

Ravelingen
Koudekerkelaan 33
,
8300 Knokke-Heist
07.05.2023 - 10:00 > 17:00
Gratis

Op zondag 7 mei 2023 organiseert de vzw Strippromotie Knokke-Heist in samenwerking met de gemeente Knokke-Heist haar 20ste internationaal Stripfestival in zaal Ravelingen (nieuwe locatie!).

Het thema voor het 20ste Stripfestival is ‘Politie in de strip’ met medewerking van het politiekorps van Knokke-Heist & Damme. Leuke bezienswaardigheid: voor het eerst kunnen bezoekers op het festival schietschijven bewonderen waarop de gerechtelijke politie in België en de FBI hun schietkunsten oefenen. Wist je dat deze schijven trouwens gemaakt zijn door Belgische tekenaars? Kom het allemaal in levende lijve ontdekken en neem hierover een boeiend boek mee naar huis!

Uiteraard zijn er ook dit jaar weer een 50-tal tekenaars die present tekenen. Waaronder de Spaanse Holgado Inaki (Diamant), de Italiaanse Kolle Bernard en Frankrijk is vertegenwoordigd door Gilles Mezzomo, Francois Plisson en Georges Ramaioli. Maar ook van iets dichterbij zullen er heel wat getalenteerde striptekenaars aanwezig zijn. De Nederlandse Romano Molenaar en Eric Heuvel, maar ook de Belgische Kamagurka - waarvan op 7 mei ook een verkoopstentoonstelling zal plaatsvinden in de Ravelingen - Ever Meulen en Daniel Desorgher (De Smurfen) zijn aanwezig. Andere toppers zoals Hermann Huppen, Herr Seele (Cowboy Henk), Yves Swolfs (Durango, De Prins van de Nacht en Legende), Paul Geerts (Suske en Wiske), Eugeen Goossens, Jean-Pol, Ron Van Riet (Studio Vandersteen) en Baudoin Deville mogen niet ontbreken.

Ook Bibliotheek Knokke-Heist zal haar stripcollectie promoten en leuke activiteiten organiseren voor het hele gezin. Vereeuwig jezelf als een stripfiguur bij de photobooth en doe samen met je kids de smurfenzoektocht. Heb je tekenambitie? Leer hoe je snel een stripfiguur tekent van striptekenaars Conz en Wout Van Ghysegem. Ervaar de magie van strips en markeer deze onvergetelijke dag vol stripavontuur en creativiteit alvast in je agenda!

Cultuur
Activiteit voor kinderen