Kustsafari - 13 jul

Zwin Natuur Park
Graaf Leon Lippensdreef 8
,
8300 Knokke-Heist
13.07.2022 - 16:00 > 17:00
€ 14,00
Volwassene (€ 12 online, tot 1 dag voor je bezoek) - € 6 voor kinderen en abonnees

Tijdens een Zwinsafaritocht ga je op zoek naar ‘The Big Five’ van het Zwin: ooievaar, boomkikker, lamsoor, visdief en kleine zilverreiger. Je wandelt onder leiding van een Zwingids een klein stukje het park in en zet de tocht verder met de fiets over de nieuwe dijk met het Zwin en de polders in het vizier. Je fietst tot Cadzand met een prachtig zicht op de Zwingeul en na een kleine lus door de Nederlandse duinen terug naar het Zwin Natuur Park. Tijdens de fietstocht wordt niet enkel naar dieren gezocht. Je hoort onder meer ook waarom slikken en schorren weer nieuwe en meer kansen werden gegeven, wat dit betekent voor de natuur, welke bijkomende veiligheid er zo gecreëerd wordt tegen de zeespiegelstijging,…

Afspraak om 15u45 aan het bezoekerscentrum. Vertrek stipt om 16u. Breng je eigen fiets mee

Max. 15 deelnemers, minimum 12 jaar, deelname is gratis maar inschrijven is verplicht.

Sportieve kledij is aangeraden, een verrekijker is nuttig, dorstlesser en versnapering zijn lekker voor onderweg.

De Zwinsafaritocht maakt deel uit van de Kustsafari, een reeks van begeleide ontdekkingstochten naar de mooiste en stilste plekjes tussen De Panne en Knokke en hun bijzondere bewoners. Zo ontdek je de 25 koestersoorten van onze kust.

Kustsafari is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen in samenwerking met Westtoer en de bezoekerscentra Duinpanne, Atlantikwall Raversyde, Uitkerkse Polder, Zwin Natuur Park en het Duinenhuis.

Fietsen
Natuur