Lichtkunstfestival

Toerisme Knokke-Heist
Zeedijk-Knokke 660
,
8300 Knokke-Heist
07.12.2019 - 17:00 > 21:00
Gratis

De eindejaarsperiode wordt opnieuw extra magisch IN KNOKKE-HEIST

Van 7 december 2019 tot en met 5 januari 2020 wordt de kustgemeente voor de tweede maal omgetoverd tot een spectaculair lichtsprookje. Het verhaal gaat verder en de curator neemt je dit jaar mee naar de planeten van de Kleine Prins. Jong en oud worden ondergedompeld in een wereld vol verwondering, verrassing, emotie en poëzie met spectaculaire lichtinstallaties.

Langs een verlicht parcours van drie kilometer, vertelt De Kleine Prins over de planeet waar hij woont. Over een hooghartige bloem en zijn gevecht met de slechte zaadjes. Hij neemt de bezoeker mee naar een paar andere planeten waar hij enkele merkwaardige bewoners zoals de Koning en de Lantaarnaansteker ontmoet. Het parcours met maar liefst 9 kunstwerken is niet enkel leuk voor gezinnen met kinderen, maar kan ook de kunstliefhebber bekoren.

Bezoekers van het Lichtkunstfestival zullen ook dit jaar de gratis app kunnen downloaden op hun smartphone. In de app vind je onder meer de locatie van de lichtkunstwerken en interessante informatie over de deelnemende lichtkunstenaars. Bij elk lichtkunstwerk krijgt de bezoeker het bijhorende audioverhaal van de Kleine Prins te horen. Zo kom je te weten waar de kunstenaar de inspiratie haalde voor zijn of haar bijzondere creatie.

Tijdens de eindejaarsperiode zijn ook de winkelstraten van Knokke-Heist feestelijk en feeëriek verlicht, volledig passend binnen het thema van De Kleine Prins. Nieuw is dat verschillende kunstgaleries ook aansluiten bij het Lichtkunstfestival. Ze presenteren kunstenaars en kunstwerken geïnspireerd door het thema ‘licht’. Kortom, dé perfecte plek voor jouw kerstshopping in combinatie met een vleugje kunst en een etentje in een toprestaurant. Ook op zondag!

Data

7 - 8 december
14 - 15 december
21 december - 5 januari (niet op 24 en 31 december)

Meer info

www.lichtkunstfestival.be

 

Cultuur
Activiteit voor kinderen